Petak, 19. travnja 2024.

BOŠNJACI PRIJETE RATOM Ne žele ni čuti za promjenu izbornog zakona

Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt, kako ovih dana tvrde probošnjački mediji, razmatra mogućnost nametanja izmjena izbornog zakona toj zemlji nakon što su ranije propali pregovori predstavnika hrvatskih i bošnjačkih političkih stranaka o tom problem.

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH Saša Magazinović na svom je Facebook profilu objavio kako su istinite medijske objave da se u Uredu visokog predstavnika (OHR) provode konzultacije s diplomatskim predstavnicima zapadnih država čiji je cilj usuglasiti odluku hoće li se izborni zakon doista mijenjati nametnutom odlukom i kakav će biti njezin sadržaj.

Bošnjački političari odmah su krenuli u ofenzivu jer im je, dakako, cilj i dalje izabirati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ali i hrvatske predstavnike u Domu naroda i tako provoditi velikobošnjački unitarističko-nacionalistički projekt.

Drugi bošnjački član Predsjedništva Željac Sejdo Komšić oglasio se povodom medijskih nagađanja i zaprijetio: „Schmidt bi trebao dobro razmisliti o tome što razmatra i biti siguran da odluka na štetu građana i države Bosne i Hercegovine ne može proći bez posljedica.

Još je eksplicitniji bio direktor „Memorijalnog centra Srebrenica” Emir Suljagić. On je na Twitteru poručio: „Ako je ovo što sam uspio saznati o izmjenama Izbornog zakona tačno, mi – Bošnjaci, Bosanci, Ostali – poslije toga kao grupa nemamo šta tražiti u Bosni i Hercegovini, jer će naša egzistencija biti legalizovano ropstvo. Ostaju nam dva izbora: Anadolija ili neki novi rat”.

Povratak prava koja Hrvatima pripadaju po Ustavu za ovoga je radikala cacus belli, tj. uzrok za rat.

A treba podsjetiti da je i sam Bakir Izetbegović pred koju godinu najavljivao skidanje „okova pariteta, spominjao puške i haubice i najavljivao mogućnost ratne opcije.

I, tko na kraju uništava Bosnu i Hercegovinu? Oni koji traže prava koja im pripadaju ili uzurpatori koji prijete ratom?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...