Četvrtak, 25. travnja 2024.

JE LI HDZ ZA SVE KRIV? Novi Zokigate

Nakon predsjednikove omaške da je put u Albaniju nazvao privatnim, ribe koju je trebalo pojesti u elitnom klubu za vrijeme lockdowna u Slovenskoj ulici, neprestanih svađa s premijerom i neuspješnog lobiranja u Madridu da se Švedska i Finska ne pridruže NATO paktu, evo novog problema.

Predsjednik je prije nekoliko dana rekao (osvrćući se na novu aferu): „Vidio sam da je Sanja, moja supruga, napisala mail. Ostavila je brazdu, duboki trag. Naš mlađi sin ima 17 godina, to više nije dijete, on je već odavno sazrio, da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama“.

Uočivši problem predsjednik se našao u situaciju da može samo reći: „Houston, we have a problem!“. U takvoj navodnoj uroti, kao Ciceron za vrijeme Katilinine urote, predsjednik je retorički napao navodne protivnike: „Kriminalna organizacija Handžar media je to pripremila. Što se ne bave toliko ovim svinjarijama koje izvodi Banožić. Ja nisam to pismo pisao, ja sam bio za to da Marko ide u privatnu školu, privatne škole su zadnji izbor. Ovako te na zub uzme banda…“.

Pa, o gospodinu Banožiću i njegovim talentima su mediji već dovoljno pisali, ali ne vidim logičku poveznicu između Banožića i ovog casusa. Možda je riječ o tome da HDZ snuje dan i noć kako da napakosti gospodinu predsjedniku?

I u konačnici, niti jedan javni nastup ne može završiti bez Bosne i Hercegovine, što pomalo podsjeća na rečenicu koju je Bane rekao Batmanu u filmu „The Dark Night Rises“ (2012.) u vezi već izgubljene borbe: „Boriš se kao mladić, bez suzdržavanja. To je divljenja vrijedno, ali pogrješno“.

Svoje retoričke sposobnosti je završio pitanjima, kao Pilat tražeći istinu: „Neka mi netko objasni – što rade Hrvati, kandidati SDA na listama? Oni će se boriti za hrvatske interese? Što radi Sabor, što rade samozadovoljni ljudi? Što radi HDZ? Možda namještaju bolje ocjene svojoj djeci, ponavljačima. Izborni zakon nije promijenjen…“.

Očigledno je HDZ za sve kriv! Stoga je kriv i za problem “popravljanja“ ocjena sina gospodina Milanovića u klasičnoj gimnaziji (očigledno samo oni to rade). Zanimljiva je činjenica kako predsjednik na sva usta govori o Bosni i Hercegovini, a da je zaboravio kako je mogao učiniti više kao premijer (2011. – 2015.) i da je početkom ovog stoljeća podržao gospodina Komšića umjesto hrvatskog kandidata za predsjednika u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine?

Uostalom na čitateljima je da prosude je li riječ o brizi majke da sin dobije ocjenu koju zaslužuje zbog pokazanog znanja iz Latinskog jezika i matematike ili je riječ o ucjeni?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...