Petak, 26. travnja 2024.

KAKVA PRIČA HRVATA IVANA ŠARIĆA! Od Papinske švicarske garde do đakona!

Ivan Šarić, rodom iz hercegovačkog Prisoja, nakon završetka obuke u švicarskoj vojsci postao je pripadnik Papine švicarske garde. U njoj je služio tri pol godine kao treći u povijesti Hrvat pripadnik ove vojske koja čuva poglavara Katoličke Crkve. Čuvao je papu Benedikta XVI. i papu Franju.

Već je odluka o stupanju u Papinu švicarsku gradu mnoge iznenadila, no Šarić je donio još jednu za mnoge neočekivanu odluku: odlučio je postati svećenik Katoličke crkve.

  1. lipnja ove godine zaredio se za đakona.

„Prije švicarske garde nisam razmišljao o svećeništvu, tek nakon što smo u gardi imali prve duhovne vježbe počeo sam razmišljati o tome. Ja sam uvijek bio vjernik, molili smo zajedno u obitelji svake večeri 15 minuta, išli svake nedjelje na Svetu misu, hodočastili svakog ljeta u Međugorje“, rekao je pred koju godinu Ivan o svom duhovnom pozivu za što su ga inspirirali i brojni sveci Katoličke crkve.

„U gardi sam gledao filmove o svecima i čitao njihove životopise i sebi njih uzeo kao uzor. Mi smo djeca Božja i naš cilj mora biti želja da postanemo sveci. To samo možemo kroz ljubav, koju nas je Isus naučio“ – rekao je Šarić.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...