Petak, 29. ožujka 2024.

KUKURIKU – PROPAST NA VIDIKU Može li kukuriku 2 koalicija doći na vlast za 2 godine i kakva je tu uloga HDZ-a?

Mediji – koji su odigrali ključnu ulogu u dolasku na vlast ljevice i 2000. i 2011. – ovih su se dana raspisali o potencijalnom okupljanju lijevih strana.

Peđa Grbin je dobio mandat da otvori razgovore s Možemo! i Ivicom Puljkom, a to bi trebalo dovesti do formiranja kukuriku 2 koalicije koja bi trebala – pod PR palicom Alexa Brauna – osvojiti vlast 2024.

Kad mislite da od HDZ-a ne može gore treba se sjetiti da ipak postoji i gora opcija, a to je dolazak ljevice na vlast. Riječ je o ekipa koja je potpuno nesposobna za vođenje države, upravljanje ekonomijom i financijama, ali koja jako dobro zna gurati ideološke teme: od onih paleokomunističkih (titoizam, „antifašizam“) do modernih kulturmarksističkih tipa genderizam.

Sadašnja ljevica nesposobna je ponuditi suvisle teme čak i u predizborne svrhe. Zato su izgubili izbore i 2015./2016. i 2020. No to ne znači da za dvije godine ne mogu doći na vlast.

Nekoliko je faktora koji bi mogli pridonijeti pobjedi ljevice.

Prvi je svakako zasićenost birača aktualnim političkim strukturama. Nakon dva mandata birači će vjerojatno željeti promjenu. Teško da će se ponoviti efekt korone koji je doveo do toga da su birači izabrali opciju koja donosi najmanju neizvjesnost.

Drugi je faktor taj da će – iako im je i HDZ odrađivao što su zahtijevali – mediji na idućim izborima posve sigurno gurati ljevicu.

Kao i u vremenu od 2009. do 2011. HDZ je danas pod gotovo svakodnevnim optužbama za kriminal i korupciju. Mnogi su ministri upetljani u takve rabote. Pravosudni aktivizam pred izbore nije isključen.

Ne treba zanemariti niti vanjski faktor, tj. činjenicu da globalističke strukture danas guraju zelene opcije u svim državama.

U konačnici, najbolji saveznik ljevice za dolazak na vlast je politika HDZ-a. Kad ova stranka pretjerano ogrezne u korupciji i bude ispražnjena od vrijednosnog sadržaja (istjerivanje „ekstremizma“ iz stranke) tada se ljevici širom otvaraju vrata za dolazak na vlast.

HDZ je, zapravo, jedini koji može ljevicu dovesti na vlast kao i 2000. i 2011.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...