Petak, 19. travnja 2024.

Tko o čemu, Darko Milinović o skretanju u lijevo

Bivši HDZ-ov ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade iz doba Jadranke Kosor, danas predsjednik zavičajne stranke LiPO, Darko Milinović, nedavno je kritizirao nove programske smjernice svoje bivše stranke, posebice dijelove koji se odnose na „poštivanje“ svih zajednica obiteljskog života, nazvavši to HDZ-ovim skretanjem u lijevo.

Pri tome je spornim opisao što se u programu izričito spomenula obitelj, umjesto da se samo navelo da se poštuju sve različitosti, čime bi takva prikrivena formulacija, po njemu, bila u redu, premda je svima jasno što „poštivanje“ ovdje zapravo znači.

Kao dodatne pokazatelje HDZ-ova zaokreta, naveo je i ratificiranje sporne „Istanbulske konvencije“, imenovanje Nine Obuljen Koržinek itd.

I točno je da su ti potezi ove stranke propalog demokršćanstva sporni, no problem je kad o skretanju u lijevo govori bivši predsjednik Saveza socijalističke omladine Gospića i čovjek koji je u hrvatskoj politici uvelike ostao zapamćen po zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji iz 2009. godine.

Tzv. umjetnu oplodnju Katolička Crkva karakterizira teško nemoralnim činom, a Milinović se smatra katoličkim vjernikom.

Osim što je omogućio umjetnu oplodnju, mogućnošću da u tom procesu „kreiranja“ djeteta spolne stanice daruju treće osobe, djeci koja su nastala tim putem oduzeo je mogućnost i pravo da ikada u životu saznaju tko su mu biološki roditelji (nakon osamnaeste godine, dijete je moglo saznati ime svojih bioloških roditelja, samo ako bi na to pristao i roditelj-darivatelj).

Na koncu, ovaj teško nemoralan čin, Milinović je omogućio ne samo za bračne, već i za partnere u izvanbračnim zajednicama pa ispada da je Milinović spreman ići u herezu toliko da pristaje ne na bilo kakve zajednice obiteljskog života, već ‘samo’ na one izvanbračne, suprotnih spolova, da ne bude zabune.

Ne samo da se Milinović nikada nije pokajao zbog zakona o MPO, nego se svojedobno i hvalio da je to Hrvatskoj donijelo tisuće djece. Da stvar bude gora, on je liječnik (ginekolog) i dobro zna osnove medicine koje kazuju da ljudski život počinje začećem, tj. u trenutku spajanja muških i ženskih spolnih stanica kada nastaje zametak.

I Milinović je u svojem ljudskom razvoju prošao fazu zametka u kojoj mu nitko nije prekinuo život, ni smrzavanjem niti kirurškim pobačajem, koje je nekada izvršavao.

Premda je zbog mnogih pritisaka izjavljivao da će zamrzavanje zametaka biti dozvoljeno samo u iznimnim slučajevima, to na kraju nije provedeno, čime si je valjda pokušavao umiriti svoju vjerničku savjest.

Sve to toliko sliči današnjem HDZ koji – kada odbija ekstremne prijedloge novog zakona o ubijanju nerođenih koje svako-malo predlažu SDP, Možemosi i ostali ekstremisti – želi se prikazati braniteljem nerođene djece, dok istovremeno dopušta njihovo svakodnevno masakriranje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...