Utorak, 23. travnja 2024.

VAŽNO! Matica hrvatska i HKD „Napredak“ pozvali Hrvate izvan BiH da se prijave za glasovanje na izborima

Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ uputili su 11. srpnja Hrvaticama i Hrvatima, državljanima Bosne i Hercegovine koji žive izvan BiH zajednički Poziv na Izbore u Bosni i Hercegovini 2. listopada 2022. godine.

Rok za prijavu, koja omogućava glasovanje državljanima BiH koji žive izvan domovine, istječe 19. srpnja 2022. Stoga iz Matice hrvatske i HKD -a  „Napredak“ pozivaju i mole da se pridruže Hrvatima Bosne i Hercegovine i zajedno s njima udvostruče snagu kojom će se „izboriti za pravo Hrvata na vlastito političko mišljenje unutar bosanskohercegovačkog društva“.

Podsjećaju na činjenicu da će se nakon tih izbora donositi važne odluke o izmjenama Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. „Da bismo dali svoj doprinos i pravo na uređivanje Bosne i Hercegovine našim autentičnim glasom, moramo glasovati“, piše u proglasu, prenosi IKA.

„Ne zaboravite da:

  • imate pravo glasa na izborima u Bosni i Hercegovini,
  • imate povijesnu odgovornost da sačuvate pravo na svoj autentični hrvatski i bosanskohercegovački glas, posredstvom predstavnika koje ćemo sami izabrati
  • imate povijesnu priliku zaštititi Hrvate koji žive u Bosni i Hercegovini od daljeg napuštanja zemlje koju su za vas i za nas sačuvali predci stoljećima
  • imate presudnu ulogu u očuvanju opstanka hrvatskih ognjišta u Bosni i Hercegovini na način da ćete glasovanjem na izborima udvostručiti snagu i volju za opstankom sve malobrojnijem hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.“

Matica hrvatska i HKD „Napredak“ ujedno podsjećaju da svaki glas može biti presudan i zato potiču na žurno podnošenje prijava za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine.

Prijave za glasovanje izvan BiH dostavljaju se samo elektronički, putem portala e-Izbori, dostupnog na mrežnoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH ili putem telefaksa na brojeve: +387 33/251 333 i +387 33/251 334.

Sve informacije u vezi s glasovanjem izvan BiH dostupne su na službenoj mrežnoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, putem info-linije: +387 33/251 331 i +387 33/251 332 ili adrese e-pošte: [email protected].

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...