Petak, 29. ožujka 2024.

KINESKI POUČAK: Politika jednoga djeteta vodi u demografsku i ekonomsku katastrofu

Kinesko ministarstvo zdravstva priopćilo je da će broj stanovnika u Kini padati unatoč prekidu politike jednoga djeteta.

Već godinama Narodna Republika Kina suočava se demografskom krizom (starenje stanovništva) šte se reflektira i na stanje u gospodarstvu i usporavanje ekonomskog rasta.

Kina je najprije omogućila dvoje, a od prošle godine i troje djece, no godinama stvarane navike ne mogu se mijenjati preko noći.

Najcrnje prognoze UN-a predviđaju da bi do kraja stoljeća, ako se nastave dosadašnji trendovi, broj stanovnika u Kini mogao pasti sa sadašnjih milijardu i četiristo milijuna na samo pola milijarde.

Kina je uočila pogubnost svojih dosadašnjih politika, no prosvijećeni Zapad sve više gura upravo takve politike. U okviru „zelenih“ politika financijski se već u nekim zapadnim zemljama stimulira „odgovorno roditeljstvo“, a ono podrazumijeva samo jedno dijete. Sljedeći korak je da se uopće nemaju djeca jer je svako novo dijete tona ugljičnog dioksida.

Ipak, ovakve sulude ideje na Zapadu sve više izazivaju reakciju. Nešto što je umobolno teško može imati budućnost.

Budućnost je u povratku tradicionalnim vrijednostima: kršćanstvu, obitelji i zdravom patriotizmu. Sve drugo vodi u mračne vode besmisla.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...