Petak, 29. ožujka 2024.

Ogroman pad broja pobačaja u Teksasu!

Na temelju podataka koje je objavilo Teksaško povjerenstvo za zdravstvo, u srpnju ove godine je u Teksasu počinjeno ukupno šezdeset osam pobačaja u usporedbi s 2533 pobačaja koji su počinjeni u siječnju.

Šezdeset od šezdeset osam nerođenih beba koje su ubijene u srpnju su bila djeca neudanih žena. U istraživanju se navodi koliko je pobačaja počinjeno „zbog hitne medicinske pomoći ili zaštite zdravlja žene“. Od siječnja do srpnja izvršeno je petnaest pobačaja zbog hitne medicinske pomoći ili zdravlja majke.

„Srpanjski podaci potvrđuju uspjeh naših zakona u vezi zaštite života”, napisali su u priopćenju iz organizacije Texas Right to Life. „U državi Teksas više nema legalnog pobačaja, a životi se spašavaju. Međutim, moramo ostati na oprezu. Industrija pobačaja sigurno će iskoristiti svaku moguću priliku da nastavi voditi rat protiv nerođene djece”.

U priopćenju su isto tako naglasili kako je „prioritet donošenje zakona kojim se potvrđuje da je pobačaj ubojstvo. Građani Teksasa moraju shvatiti da je šezdeset osam pobačaja još uvijek previše i da nećemo stati s radom dok svaki nevini ljudski život ne bude zaštićen u Teksasu“.

Smanjenje broja pobačaja od devedeset sedam posto nastalo je kao rezultat odluke Vrhovnog suda Teksasa da poništi presudu saveznog suda koja je blokirala provedbu zakona o kriminalizaciji ilegalnih pobačaja. Počevši od srpnja, pro-life zakon stupio je na snagu, a tim zakonom je potvrđena zabrana pobačaja tijekom trudnoće. Kršenje zakona može rezultirati doživotnom zatvorskom kaznom i novčanom kaznom do sto tisuća dolara.

U rujnu 2021. Teksas je postao prva savezna država koja je zabranila pobačaj nakon što se potvrde otkucaji srca nerođene bebe. Manje od šest mjeseci kasnije, podaci su pokazali da se broj pobačaja počinjenih u državi smanjio za otprilike šezdeset posto tijekom prvog mjeseca stupanja na snagu Teksaškog zakona o otkucajima srca.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...