Srijeda, 08. svibnja 2024.

Izvrsne vijesti: Uganda zakonski zabranila homoseksualnost

Odlične vijesti dolaze iz Ugande, gdje su u utorak zakonodavci u parlamentu odobrili neke od najstrožih zakona protiv LGBTIQ+ ideologije na svijetu. Prema novim zakonima, izricat će se kazne do dvadeset godina zatvora za osobe koje se identificiraju kao LGBTIQ+, a u pojedinim slučajevima izricat će se i smrtna kazna.

Prema prijedlogu zakona, smrtna kazna izreći će se samo u slučajevima koji uključuju tešku prisilu na homoseksualni spolni odnos. Teška prisila odnosi se prvenstveno na slučajeve prisile i silovanja, ali i na slučajeve kada homoseksualni spolni čin uključuje djecu, osobe s mentalnim ili fizičkim nedostacima, ili osobe koje su u krvnom srodstvu – incest.

„Osoba koja počini kazneno djelo teške homoseksualnosti podložna je, prema zakonima, smrtnoj kazni”, stoji u amandmanima koje je predstavila Robina Rwakoojo, predsjednica Komisije za pravna i parlamentarna pitanja.

Zastupnik Asuman Basalirwa predstavio je ranije parlamentu prijedlog zakona protiv homoseksualnosti rekavši da je cilj „zaštititi kulturu; pravne, vjerske i tradicionalne obiteljske vrijednosti Uganđana od radnji koje će promicati seksualni promiskuitet u zemlji”.

„Cilj zakona je da se uspostaviti sveobuhvatno i pojačano zakonodavstvo za zaštitu tradicionalnih obiteljskih vrijednosti, kulture i vjere, a to se može učiniti potpunom zabranom seksualnih odnosa između osoba istog spola”, rekao je zastupnik Basalirwa za vrijeme tiskovne konferencije.

Novi zakoni predstavljaju obranu tradicionalnih vrijednosti u Ugandi, jer će biti zabranjeno promicanje i poticanje na homoseksualnost.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...