Srijeda, 19. lipnja 2024.

POZIV NA AKCIJU: Svi roditelji, dođite pred Gradsku skupštinu!

Udruga HURO (Hrvatska udruga roditelja odgojitelja) pozvala je sve roditelje iz Zagreba na javni skup pred Gradskom skupštinom u četvrtak, 30. ožujka 2023. u 8.30 sati. Roditelji su pozvani doći s djecom i donijeti papučice ili cipelice.

Objavu udruge prenosimo u cijelosti :

„Hrvatska udruga roditelja odgojitelja najavljuje akciju pod nazivom „Zagrebu nedostaju vrtići“ koja će se održati 30.3.2023. ispred zgrade Gradske skupštine Grada Zagreba. S obzirom na to da je grad preuzeo obvezu osigurati mjesta u vrtićima za korisnike mjere roditelj odgojitelj kao glavnu kompenzaciju, HURO želi upoznati javnost te upozoriti zastupnike skupštine s činjenicom kako usprkos iznesenim obećanjima neće biti dovoljno mjesta ne samo za djecu korisnika mjere roditelj odgojitelj već i za sve ostale roditelje.

Time će grad ponovno imati tisuće i tisuće neupisane djece kroz redovne zahtjeve, ali i oko 6000 djece iz mjere roditelj odgojitelj, što bi moglo biti 10000 neupisane djece. Odlukom o izmjenama mjere roditelj odgojitelj neće se postići cilj grada – gradnja dovoljnog broja vrtića, niti osiguranje cjelokupne logistike za te vrtiće, a smanjenjem odnosno ukidanjem novčane naknade za korisnike mjere roditelj odgojitelj problemi će se još multiplicirati, čime grad ne osigurava vrtićka mjesta kao kompenzaciju.

HURO će radi navedenoga tražiti da Grad Zagreb uvede posebnu naknadu za sve roditelje u gradu Zagrebu s neupisanom djecom, i to u mjesečnom iznosu od 150 EUR-a za dijete koje ne dobije svoje mjesto u vrtiću, kako bi se takvima olakšalo da pronađu alternativna rješenja čuvanja djece vrtićke dobi. Ovom akcijom želimo upozoriti da se neodgovornim upravljanjem i stalnim prebacivanjem odgovornosti na bivše vladajuće, problemi neće i ne mogu riješiti.

Također, pozivamo sve roditelje djece vrtićke dobi da nam se pridruže kako bismo zajedno poslali snažnu poruku vladajućima u gradu da se s obiteljima s djecom ne može loptati i poigravati nudeći im ništa ili lažna obećanja i kvazi zelene politike”.

Dođite u što većem broju podržati ovaj skup! Potrebno je da se građani aktiviraju u brizi za budućnost naše zemlje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...