Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Iznimno svjedočanstvo vjere nove Miss Universe

Dvadeset trogodišnja Sheynnis Palacios ušla je prošle subote u povijest kao prva predstavnica Nikaragve koja je pobijedila na natjecanju za miss svijeta.

Pobjednica Miss Universe dolazi iz zemlje u kojoj građani pate pod diktaturom predsjednika Daniela Ortege i njegove supruge, potpredsjednice Rosario Murillo. Režim Ortega-Murillo otvoreno progoni Crkvi. U posljednjih godinu dana zatvorili su brojne svećenike i biskupe, ali nisu stali samo na tome, nego su zatvorili brojne katoličke institucije, zabranili katoličke procesije…

U tako zastrašujućoj političkoj i gospodarskoj situaciji u zemlji, nije jednostavno svjedočiti katoličku vjeru. Ipak, Palacios je nakon pobjede u intervjuu za ABS-CNB News otvoreno progovorila o svojim uvjerenjima.

U jednom dijelu intervjua osvrnula se na svoju vjeru: „Ja sam kršćanka, katolkinja, i molitva čini da se osjećam dobro… Kada zahvaljujem Bogu, to je zato što ova kruna nije moja, ona je za Njega. Ona je također za sve ostale predstavnice kao i za moju zemlju i obitelj“.

S obzirom na vijesti o nedavnim postupcima nikaragvanske vlade, vrlo je nesigurno otvoreno se deklarirati vjernikom ili javno iznositi stavove suprotne stavu vlade, budući da Ortega može vidjeti Palacios kao izravnu prijetnju režimu.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...