Srijeda, 01. svibnja 2024.

Dođite pogledati žive jaslice na zagrebačkoj Opatovini

U Zagrebu se već 24 godine održava predstava koja govori o dolasku Boga na svijet. Predstava se sve do potresa održavala ispred zagrebačke katedrale, a ove godine održava se u zagrebačkom parku Opatovini, to jest, na igralištu Osnovne škole Miroslava Krleže blizu Prišlinove kule. Povijesnog spomenika koji je nekoć čuvao Zagreb od osmanlijskih napadača, a koji sada, sve do 6. siječnja, bdije nad malim Kristom.

Amaterski glumci zajednice Cenacolo, nastavljajući tradiciju, i ove godine pripremili su kratku predstavu u trajanju od dvadesetak minuta. Predstava nas vraća u dane rođenja Isusa Krista u Betlehemu, u rimskoj provinciji Palestini. Scenografija prikazuje Isusovu rodnu štalicu i Isusovo rodno mjesto Betlehem, a u predstavi amaterski glumci utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace, pastire, domaće životinje itd.

Predstava o dolasku Boga na svijet, prikazala se prvi put 16. prosinca, a održava se još uvijek, za zainteresiranu javnost, 29. prosinca i 30. prosinca, na Novu godinu kao i na Tri kralja. Za svaki od navedenih datuma predstava se održava u 16, 17 i 19 sati.

Dođite u što većem broju!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...