Subota, 27. travnja 2024.

Ordo Iuris: Poljaci i Hrvati odlučni u zajedničkoj borbi protiv globalističkih tendencija

Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris nedavno je posjetila sestrinsku organizaciju Institut za pravnu kulturu Ordo Iuris u Poljskoj.

Pravnici iz Hrvatske imali su priliku iz prve ruke vidjeti rad jedne od vodećih pravnih organizacija u Europi, razmijeniti iskustva i kreirati zajedničke projekte s ciljem borbe protiv proabortivne i protuobiteljske globalističke agende koja uzima sve više maha u Europi i svijetu.

Tajnik Zaklade za pravnu kulturu Ordo Iuris, pravnik Filip Đekić, susreo se s predsjednikom Instituta Ordo Iuris Jerzy Kwaśniewskim i njegovim kolegama, prijateljima iz organizacije The Heritage Foundation te je dao intervjuu za vodeće poljske medije, Radio Wnet, televizije Polonia Christiana i TV Republika te novine wPolityce našeg Gorana Andrijanića.

U intervjuima je pravnik Đekić naglasio pripadnost Hrvatske kršćanskoj Europi, što potvrđuje njena bogata povijest, od godine 879. i priznanja državne neovisnosti Hrvatske kneževine od pape Ivana VIII. preko održanja i razvitka državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost kroz devet stoljeća sve do Ustava Republike Hrvatske iz 1990., međunarodnog priznanja 1992. i pobjede hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu.

Ordo Iuris Hrvatska odlučno brani ustavnopravni poredak RH i temeljna ljudska prava, od kojih je prvo pravo na život od začeća do prirodne smrti.

U tu svrhu već su pokrenuli sudske postupke protiv pojedinaca i skupina koje vrijeđaju temeljne ustavne vrjednote RH, objavili pravne analize o unutarnjim i međunarodnim pravno-političkim kretanjima te pokrenuli peticije kako bi probudili narod da ustane u obranu ustavnih i Bogom danih prava.

Ordo Iuris poziva sve ljude dobre volje da podrže njihov rad financijskom potporom putem donacija i da ih zaprate na društvenim mrežama.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...