Srijeda, 24. travnja 2024.

MONSTRUOZNA REZOLUCIJA EUROPSKOG PARLAMENTA O UBIJANJU NEROĐENE DJECE Pročitajte tko ju je iz Hrvatske podržao!

Europski parlament jučer je na plenarnoj sjednici s 324 glasova za, 155 protiv i 38 suzdržanih, reagirajući na odluku Vrhovnog suda SAD-a, izglasovao rezoluciju u kojoj je zatražio da se tzv. pravo na abortus zaštiti u EU.

Zagovornici kulture smrti, tj. ubijanja nerođene djece su zatražili da se Vijeću podnese prijedlog za izmjenu članka 7. Povelje temeljnih prava te da se tamo unese da svatko ima pravo na siguran i zakonit pobačaj.

Štoviše, Europski parlament bi se miješao i u unutarnja pitanja SAD-a pa je pozvao Kongres SAD-a da usvoji prijedlog zakona koji bi zaštitio pobačaj na saveznoj razini.

Za zagovornike ove rezolucije ubijanje nerođene djece je „temeljno ljudsko pravo“, a progresivoidi su izrazili i veliku zabrinutost zbog mogućeg porasta financiranja skupina koje se bore protiv prava na izbor i prava seksualnih manjina u svijetu i Europi. Financirati prema ovim „demokratima“ treba samo njih, a sve druge treba po mogućnosti smjestiti u zatvor ili ludnicu.

Od hrvatski zastupnika za monstruoznu rezoluciju glasovali su: Valter Flego, Tonino Picula, Predrag Matić, Biljana Borzan i Romana Jerković.

Suzdržani su bili: Sunčana Glavak i Ivan Vilibor Sinčić.

Protiv rezolucije glasovali su: Ladislav Ilčić, Karlo Ressler, Željana Zovko i Tomislav Sokol.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...