Srijeda, 24. travnja 2024.

Užasan napad radikalnog muslimana na Katoličku crkvu u Španjolskoj

Ove srijede je ranjen jedan svećenik, a sakristan ubijen tijekom terorističkog napada radikalnog muslimana na dvije katoličke crkve u Španjolskoj. Kako javlja Associated Press, i prema policijskim izvorima, ubijen je sakristan crkve Naše Gospe od La Palme (španj. Nuestra Señora de La Palma), a ranjen župnik crkve sv. Izidora u gradiću Algecirasu koji se nalazi na jugu Iberskog poluotoka.

Iz Associated Pressa su izvijestili da je preminuli sakristan Diego Valencia, a svećenik Antonio Rodríguez. U članku navode da je radikalni musliman ušao u crkvu sv. Izidora i mačetom udarao po kipovima. Don Antonio Rodríguez ga je pokušao istjerati, pa je osumnjičenik (odjeven u djellabu – tipičnu marokansku haljinu) ubo svećenika u vrat.

Napadač je potom otišao do druge crkve, Nuestra Señora de La Palma, udaljene pet minuta hoda, gdje je napao sakristana. Stariji muškarac je pobjegao iz crkve na gradski trg, gdje ga je napadač ubio mačetom, stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Španjolske.

Napad se dogodio, prema izvoru iz hitne službe Andaluzije, oko 19.30 po madridskom vremenu.

Biskupija Cádiz-Ceuta, u kojoj se nalazi grad Algeciras, je u priopćenju (od 26. siječnja) rekla da je ozlijeđeni svećenik hospitaliziran i da je „srećom izvan životne opasnosti“. U istom priopćenju je izražena sućut članovima obitelji sakristana, napomenuvši kako je sakristan bio „vrlo omiljen u župi i u gradu zbog svoje predanosti i susretljivosti sa svima”.

Nakon napada, gradonačelnik Algecirasa, José Ignacio Landaluce, odredio je dan službene žalosti, sa zastavama na pola koplja na općinskim zgradama i najavio da će se skup u znak sjećanja na preminulog sakristana održati ispred najveće crkve u gradu. Ovaj žalostan slučaj samo je jedan od brojnih primjera terorističkih napada radikalnih muslimana (na kršćane) kojima svjedočimo posljednjih godina.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...