Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Na čemu Domovinski pokret mora inzistirati u pregovorima s HDZ-om?

Prve analize nakon održanih izbora za Hrvatski sabor govore u prilog tome da HDZ bez Domovinskog pokreta ne će moći sastaviti Vladu. Time se otvara prilika da nacionalno-suverenistička opcija prvi put nakon dugo godina dođe na vlast.

Za Domovinski pokret glasovao je ne samo velik broj birača nacionalne opcije, nego i katolika. Njihova su očekivanja sada vrlo jasna. Prilikom eventualnih pregovora s HDZ-om oko sastavljanja Vlade Domovinski pokret treba postaviti vrlo jasne nacionalne i vrijednosne kriterije.

Demografska obnova, povratak Hrvata iz inozemstva i sprječavanje masovnih migracija trebaju biti nulta točka međusobne suradnje.

U skladu s predizbornim porukama treba vrlo jasno inzistirati na tome da SDSS ne može biti dio vlasti. Potrebno je prekinuti dotok novca „Novostima“ i četničkoj literaturi kao što je knjiga „Krajina“. „Srpski svet“ u Hrvatskoj treba eliminirati iz proračuna.

Obnova hrvatskog sela, postizanje gospodarske samodostatnosti i protivljenje radikalnim zelenima politikama  treća su točka na kojoj se mora inzistirati.

Na vanjskopolitičkom planu Hrvatska mora zauzeti suverenistički gard. Bez samopoštovanja nemoguće je voditi niti jednu državu.

No osim navedenih pitanja Domovinski pokret mora zauzeti čvrst i dosljedan stav glede protivljenja kulturi smrti.

Treba se jasno zauzeti za ustavnu zaštitu nerođene djece u skladu s programom u kojemu stoji da život počinje začećem. Mora se nastaviti zauzimati i za uklanjanje rodne ideologije iz Hrvatske, a posebno iz vrtića i škola. Za takvu zadaću bilo bi važno imati utjecaj u Ministarstvu školstva i obrazovanja.

Domovinski pokret dobio je potporu više od 200,000 birača, od kojih su većina katolici. Nadamo se da će ispuniti naša očekivanja.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...