Petak, 26. travnja 2024.

Napadi na Mađarsku i Orbana: Što je trn u oku bruxelleskih komesara?

Venecijanska komisija prošloga je tjedna priopćila kako mađarski zakon, kojim se zabranjuje poučavanje o homoseksualnosti i transrodnosti u školama, krši međunarodne standarde zaštite ljudskih prava. Ovaj je zakon usvojen u lipnju, a budući da su tzv. LGBT vrijednosti proglašene temeljnim vrijednostima EU-a, logično je da je izazvao oštru osudu Bruxellesa.
Tzv. stručnjaci Venecijanske komisije za ustavno pravo zaključili su da izmjene zakona nisu u skladu s međunarodnim standardima zaštite ljudskih prava te ne osiguravaju djeci pristup objektivnim i nepristranim informacijama o rodnom identitetu i seksualnoj orijentaciji.
Objektivno i nepristrano bi valjda bilo to da djeca u osnovnim školama uče kako se može biti muškarac po spolu, a žena po rodu?
Bit će da je tako.
Nakon nedavne presude Europskog suda pravde, prema kojoj tzv. istospolni roditelji i njihova djeca moraju biti priznati kao obitelj u svim državama članicama EU-a, mogu se očekivati još jači napadi na Mađarsku, Poljsku i sve druge države koje se ne žele pokoriti unifikacijskim kriterijima tzv. Unije jednakosti, u kojoj se, očito, jednakost provodi prema modelu „bratstva i jedinstva“ u bivšoj komunističkoj Jugoslaviji.
Sljedeće proljeće u Mađarskoj se održavaju parlamentarni izbori na kojemu će protiv Fidesza Viktora Orbana nastupiti ujedinjena oporba koja okuplja spektar stranaka od radikalne desnice do radikalne ljevice.
Svima njima zajednički je cilj srušiti Orbana, a taj scenarij je i neskrivena želja bruxelleskih moćnika.
Da je Orban spreman za „otpis“ svjedoči i činjenica da nedavno nije bio pozvan na summit o demokraciji koji je organizirao američki predsjednik Joe Biden.
Orbanova politika trn je u oku globalističkih struktura.
Svojim protivljenjem masovnim migracijama i LGBT propagandi, ali i zalaganjem za kulturu života, kršćanske vrijednosti i suverenizam, Orban izaziva bijes Bruxellesa koji Mađarskoj uskraćuje novac iz fonda za obnovu uvjetujući Budimpešti prihvaćanje ideoloških agendi nespojivih s kršćanstvom.
Ipak, na kraju će mađarski birači odlučiti žele li da Orban i dalje vodi Mađarsku, a bruxelleski komesari svojim arogantnim stavovima prema „odmetnutim“ državama polako, ali sigurno kopaju grob Europskoj uniji.
Europska unije, naime, bit će zajednica suverenih i ravnopravnih naroda – ili je ne će biti.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...