Četvrtak, 18. travnja 2024.

Kakvu budućnost uopće može imati Europska unija?

Jahači kulture smrti nisu mirovali niti proteklih dana.

„Veliki europski Vođa“, kako Emmanuel Macron nesumnjivo misli o sebi, prošloga je tjedna zastupnicima u Europskom parlamentu predstavio glavne ciljeve i strategiju francuskog predsjedanja Europskom unijom.
Među ostalim važnim ciljevima istaknuo je i taj da se „pravo na pobačaj“ uključi u Europsku povelju o temeljnim pravima.

Ubijanje nerođene djece tako bi prema Macronu trebalo biti „temeljno pravo“.

Prijedlog da se ubijanje nerođene djece uvrsti kao temeljno pravo izazvao je pljesak zastupnika u Europskom parlamentu što vrlo jasno svjedoči o dijaboličnosti i izostanku zdravoga razuma u toj EU instituciji.

Europarlamentarci su u četvrtak od nove predsjednice Parlamenta Roberte Metsole zatražili da brani sva usvojena izvješća, bez obzira na svoje osobne stavove, pa tako i izvješće o seksualnom i reproduktivnom zdravlju hrvatskog eurozastupnika Predraga Freda Matića usvojeno u lipnju, protiv kojeg je tada glasala.

Metsola se zalaže za tzv. LGBT prava (što je nespojivo s demokršćanskom pozicijom), ali je protiv pobačaja, dok Matićevo izvješće pobačaj tretira kao vrstu „zdravstvene usluge“.

Nedavno smo doznali za katastrofalne rezultate popisa stanovništva u Hrvatskoj, a, na žalost, slične probleme imamo u gotovo svim državama Europske unije.

U isto vrijeme dok demografski izumire, Europska unija LGBT prava i abortus proglašava temeljnim pravima EU-a.

Što mislite, kakvu budućnost može imati tvorevina kojoj prijeti demografska kataklizma, a u isto vrijeme ubijanje, dekadenciju i perverziju proglašava svojim neupitnim temeljima?

Istu kao svojedobno i Rimsko Carstvo. Uz tu razliku što su čak i poganski Rimljani zauzimali razumniji stav o abortusu.

U Rimu je vrijedilo pravilo: nasciturus pro iam nato habetur quotiens de commodis eius agitur – začeto, a nerođeno dijete, smatra se rođenim ako se radi o njegovim pravima.

Današnja pozicija EU-a daleko je i od pozicije poganskoga Rima što samo po sebi govori o tome kakve političke i duhovne silnice vode Uniju.

Tamo gdje nema života – nastupa jedino smrt.

Jesu li takvu budućnost Europljanima isplanirali dični „vođe“ na čelu s francuskim predsjednikom?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...