Petak, 19. travnja 2024.

JESU LI NORMALNI? Gradonačelnik želi postaviti medijsku knjižnicu u župnu crkvu

Vijećnici općine Beaupréau-en-Mauges izglasali su u četvrtak, 30. lipnja 2022. da se medijska knjižnica ugradi u crkvu uz proširenje jedne strane crkve, kako bi se vizualno označila promjena u crkvi. Franck Aubin, gradonačelnik Beaupréau-en Maugesa, ističe:

„Jedan od zahtjeva mještana, među onima koji su se odazvali konzultacijama, bio je rušenje zgrade, a time i njezina desakralizacija. Kako vjerski objekt postaje ‘javna’ zgrada, čini se da je prikladnije da se zgrada prenamjeni i desakralizira zbog činjenice da ljudi imaju različite odnose s religijama, odnosno s katoličkom vjerom. To bi bio način da ova zgrada bude pristupačnija velikoj većini stanovništva”.

Župna zajednica nije za desakralizaciju, ali ne odbija niti izgradnju medijske knjižnice. Župnik navedene župe (u kojoj se nalazi crkva) predlaže:

„Budući da gradu treba samo dio crkve, bili bismo za dogovor kojim bi se jedna lađa oslobodila vjerskih prikaza kako bi grad mogao napraviti medijsku knjižnicu. Ovo bi bilo odvojeno od ostatka crkve gdje bismo i dalje mogli obavljati određene vjerske obrede”.

Gradonačelnik Beaupréau-en Maugesa poslao je zahtjev za desakralizaciju prefektu pokrajine koji će ga zatim proslijediti biskupu Emmanuelu Delmasu, biskupu biskupije Angers, jedinom koji to može odobriti.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...