Četvrtak, 25. travnja 2024.

NE ODUSTAJU Biden i demokrati gledaju kako da zaobiđu nedavnu presudu Vrhovnog suda o abortusu

Stravstveni zagovornik abortusa Joe Biden jučer je skupini demokratskih guvernera u Senatu rekao da nema dovoljno glasova da se izbjegne institut „filibustera“ (opstrukcijske taktike) kako bi se nakon odluke Vrhovnog suda zaštitilo tzv. pravo na pobačaj.

Iako je ranije u Senatu podupirao taj institut, sada je Biden pozvao senatore da se riješe „filibustera“ koji zahtijeva potporu 60 od 100 senatora za donošenje zakona.

Cilj je, naime, da se presuda iz Roe protiv Wade iz 1973. pretoči u zakon. Nakon što je Vrhovni sud ukinuo tu presudu Biden bi ju sada želio pretočiti u zakon.

Američki je predsjednik uvjeren da će neke američke države pokušati uhititi žene zbog prelaska državne granice kako bi izvršile pobačaj nakon što je Vrhovni sud poništio ustavno pravo na abortus u cijeloj zemlji.

„Mislim da ljudi ne vjeruju da će se to dogoditi. Ali dogodit će se, i to će poslati poruku cijeloj zemlji da je ovo gigantski dogovor koji ide dalje od toga; mislim, utječe na sva vaša osnovna prava“.

Da, ovo je gigantski odgovor, najveći kontrarevolucionarni čin u posljednjih pedesetak godina. Čin koji omogućuje da zabrani ubijanje nerođene djece.

Kao što je još 2006. govorio sam dosljedni Biden – abortus je uvijek tragedija. No abortus je i ubojstvo nerođenog djeteta i treba ga zabraniti. Trajno i na svim paralelama i meridijanima.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...