Nedjelja, 14. srpnja 2024.

Nizozemski farmeri blokiraju autoceste gnojivom i spaljivanjem sijena u znak protesta protiv globalističke klimatske agende

Tijekom eskalacije akcija poduzetih u znak prosvjeda protiv vladinih planova da zatvori ogromne dijelove poljoprivrednih zemljišta, nizozemski farmeri bacali su gnojivo na autoceste diljem Nizozemske u srijedu ujutro.

Nizozemska je ostavljena da se muči pokušavajući ukloniti desetke blokada cesta, koje se sastoje od gnojiva, sijena, guma i drugog otpada koji su po cestama nagomilali pristaše pokreta nizozemskih farmera protiv globalističke vlade premijera Marka Ruttea koja pokušava nametnuti drakonski EU- temeljene na propisima o dušiku zbog kojih bi moglo nestati do 30 posto farmi u zemlji.

Prosvjedi farmera dolaze kao odgovor na pokušaj vlade Marka Ruttea da provede radikalne planove za prepolovljenje emisija dušika od stoke do 2030. godine kako bi se zadovoljili ciljevi postavljeni u shemi Natura 2000 Europske unije, koja nalaže da države uklanjaju industriju ili poljoprivredu s područja za koja se smatra da su od ekološke važnosti, javlja Breitbart.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...