Subota, 27. travnja 2024.

„SRPSKI SVET“ Primitivni Vučićev megafon Aleksandar Vulin ponovno zaziva sve Srbe u jednoj državi

Primitivac Aleksandar Vulin, ministar unutarnjih poslova Republike Srbije, jednostavno ne može skriti svoje velikosrpske porive. Pritom on samo djeluje kao megafon Aleksandra Vučića koji s obzirom na svoju poziciju ne može otvoreno kao devedesetih izražavati svoje velikosrpske stavove.

U najnovijem istupu ovaj bizantinski primitivac je rekao kako je jedini način za stabilnost Balkana taj da svi Srbi žive u istoj državi, na što su kritikom reagirala veleposlanstva SAD-a u Beogradu i Sarajevu.

“Želimo li opstati, vrlo brzo ćemo postati jedinstven politički narod, kao prvi korak k ujedinjenju… Jedini način da Balkan ostane stabilan je da Srbi žive u jednoj državi. Svi sukobi na Balkanu počinju diskriminacijom Srba. Tamo gdje poštuju prava Srba nemaju problem sa srpskim svijetom”, naveo je Aleksandar Vulin u intervjuu za srpske medije.

Ranije, Vulin je jasno rekao kako „srpski svet“ podrazumijeva jedan državni okvir.

Kada se navedenom doda to da svi režimski mediji u Srbiji promiču velikosrpske ideje, šire mržnju prema okolnim narodima i negiraju identitet drugim narodima, a najvažniji srpski geopolitičari predlažu komadanje okolnih država, jasno je kako velikosrpska ideja i dalje živi i čeka „bolje međunarodne okolnosti“ za novi pokušaj realizacije.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...