Petak, 26. travnja 2024.

Katolički roditelji budite na oprezu, jer se u kinima prikazuje animirani film „Čudesan svijet“

Od kraja studenog se u Cinestaru prikazuje animirani film Čudesan svijet (eng. Strange World), koji je snimljen kao “obiteljska“ akcijska avantura studija Walt Disney Animation. U filmu “šarolika“ ekipa nastoji spasiti primarni izvor energije svoje civilizacije – biljku zvanu Pando – koja je postala ugrožena.

Novi Disneyjev animirani film Čudesan svijet se srećom pokazao kao propali projekt jer se smatra da će gubici na filmu iznositi 147 milijuna dolara, a sam film je do sada donio skromnu zaradu od 28 milijuna dolara. Izgleda da filmski redatelji u Hollywoodu nikako ne mogu shvatiti da woke ideologija ne donosi zaradu, ali za to će im trebati još vremena. Što prije shvate, time bolje!

Treba napomenuti kako je Čudesan svijet prvi animirani film za djecu u kojem se otvoreno promiče woke ideologija. Iz tog razloga roditelji trebaju dati vlastitoj djeci povratne informacije o filmu kako bi bili upozoreni na opasnost koju ovaj film predstavlja.

Zašto je film problematičan? Kao što sam već rekao, radnja filma se odnosi na “šaroliku“ ekipu, tj. na istraživačku obitelj Clades. U filmu se promiče narativ kako je mladić Ethan homoseksualac, a u jednoj sceni razgovora sa svojim djedom o svojoj istospolnoj zaljubljenosti u drugog mladića. I u konačnici sam redatelj filma je rekao da je lik Ethana zamišljen kao tinejdžera homoseksualca, što je prvi put da Disney otvoreno promiče homoseksualnost među maloljetnicima.

Uz prikaz maloljetničke homoseksualnosti, Disney je ovim filmom poslao jasnu ekološku poruku, kojom nam želi podsvjesno reći da fosilnih goriva (metaforički je iskorištena biljka Pando) ima sve manje i da njihovo korištenje ostavlja strašne posljedice na okoliš. Napomenuo bih da je protiv ovog filma u svom podcastu na YouTubeu govorio Ben Shapiro. Video možete pogledati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...