Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Dvojica muškaraca natjecat će se za titulu Miss Njemačke!

“Dvije“ od dvadeset kandidatkinja koje će se natjecati u polufinalu Miss Njemačke su biološki muškarci koji se identificiraju kao “žene“. Oni će sudjelovati na nacionalnom natjecanje koje se od 1927. redovito održava u Njemačkoj. Natjecanje je “redefinirano“ prije dvije godine kako bi se fokus sa ženskog izgleda prebacio na njihove karaktere i postignuća.

Na službenoj web stranici Miss Njemačke stoji da sam izbor najljepše Njemice predstavlja pokret povezan s društvenom pravdom i feminizmom. U duhu “redefiniranog“ sustava iz organizacije Miss Njemačke navode da je njihov cilj “osnažiti autentične žene“.

Ali ranije ovog mjeseca iz organizacije Miss Njemačke je objavljena lista od dvadeset najboljih kandidatkinja koje će se plasirati u polufinale (koje se održava početkom veljače). Nažalost, dvije kandidatkinje nisu kandidatkinje, nego kandidati. Laurén Kaczmarczy, 22 g., i Saskia von Bargen, 18 g., plasirali su se u polufinale nacionalnog izbora za Miss Njemačke, i obojica će predstavljati saveznu državu Donju Sasku. Vijest je prenio The Herald (ovdje).

Kaczmarczyk je imao više statusa na društvenim mrežama u vezi polufinala, u kojima ističe da u tom natjecanju „prvenstveno sudjeluje kao žena koja je umorna kategorizacije“. U jednom od statusa piše sljedeće: „…jednom kada ljudi prihvate moj transrodni identitet, usredotočit će se na taj aspekt i vidjet će me kao “posebnog“…“. Ovdje možete vidjeti jedan od Kaczmarczykin statusa.

Još jedan muškarac odabran za polufinale je Saskia von Bargen, koji piše da su „ne biološke žene (zapravo) žene“. Predstavlja se kao transrodna žena, i tvrdi da se žene ne mogu identificirati po spolu ili izgledu. Ovdje možete pročitati njegovu biografiju.

Zašto vijest nisu prenijeli feministički portali u Hrvatskoj? Zašto feministice šute u vremenu kršenje ženskih prava?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...