Petak, 19. travnja 2024.

Radikalni imam poziva na “duhovnu“ borbu protiv nemuslimana u Kanadi

Imam Younus Kahtrada je u petak, 30. prosinca 2022., na propovijedi u muslimanskom centru (Muslim Youth Victoria) u Viktoriji, u Kanadi, rekao da su nemuslimani – uključujući kršćane, Židove i ateiste – Alahovi neprijatelji, te su stoga neprijatelji muslimana. Rekao je sljedeće: „Želim da naša djeca ovo dobro razumiju”, nastavljajući: „Neka Alah, da snage islamu i muslimanima, da ponizimo nevjernike i mnogobošce, uništimo neprijatelje (naše) vjere, uništimo heretike i ateiste!”. Iz riječi možete zaključiti kako je imam imao “miroljubivu“ propovijed, a što tek govori kada se njegove propovijedi ne snimaju? Uz govor mržnje, treba istaknuti kako imam govori krajnje loš arapski.

Radikalni imam se u svom predavanju pozvao i na Kuran (usp. 19,35 i 5,64), kao dokaz da treba uništiti neprijatelje Alaha. Zamislite da židovski rabin ili katolički svećenik kaže da su muslimani neprijatelji Boga. Mainstream mediji bi ga optužili za islamofobiju, ali kada je riječ o muslimanima onda su kriteriji drugačiji.

Imam Younus Kahtrada je tijekom predavanja naglasio kako Alah, dž. š., nema djece, ali „što kršćani kažu? Kažu da Alah ima sina. Zar to nije pokazivanje neprijateljstva prema Alahu?“. U njegovom govoru je napose bila naglašena mržnja prema Židovima i nemuslimanima: „…Alah nam kaže da su prokleti zbog onoga što govore. Alah ih proklinje jer su njegovi prijatelji? Ne! Proklinje ih jer su njegovi neprijatelji. Shvatite ovo dobro…. Mislite da su Vam prijatelji? Ne. Oni su Alahovi neprijatelji. Pa ako su oni Alahovi neprijatelji, kako onda mogu biti vaši bliski prijatelji? Želim da naša djeca ovo dobro razumiju: nemuslimani su Alahovi neprijatelji, stoga su i naši neprijatelji“.

Propovijed je dostupna na YouTubeu, a ovdje je možete pogledati. Šokantnu propovijed je prenio i korektno preveo ugledni portal MEMRI, koji predstavlja jednu od rijetkih institucija koja upozorava na radikalni islam u europskom i američkom društvu. Vijest možete pročitati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...