Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ekstremni ljevičari izglasali su novi genocidni zakon u Španjolskoj

Zastupnici španjolskog Kongresa su ovog četvrtka izglasali novi genocidni zakon o pobačaju. Novi zakon ima za cilj preokrenuti postojeći trend prema kojem se pobačaj obavlja u privatnim bolnicama zbog široko rasprostranjenog prigovora savjesti zdravstvenih radnika u državnom zdravstvenom sustavu.

Kako bi se stalo na kraj prigovoru savjesti, novi zakon nameće obvezni javni registar onih koji imaju prigovor savjesti. Zakon također obvezuje ljekarnike na izdavanje pilule za dan poslije, što ograničava pravo ljekarnika na prigovor savjesti.

S druge strane, novi zakon ukida obvezu pružanja potpunih informacija ženama o pobačaju, rizicima medicinskog postupka ubijanja beba i alternativama ako ne odluče pobaciti. Prema novom zakonu maloljetnice od šesnaest i sedamnaest godina mogu pobaciti bez znanja roditelja, kao i žene s invaliditetom, kojima više nije potreban pristanak zakonskog skrbnika.

U zakonu se također određuje da se pobačaj nakon pet godina ukloni iz medicinske dokumentacije žene. Uz to će se povećati distribucija kontracepcijskih sredstava u odgojnim zavodima, zatvorima i centrima za socijalni rad.

Istodobno, prema španjolskoj vladi, zakon predviđa promicanje istraživanja o muškoj kontracepciji radi “suodgovornosti muškaraca”. Osim toga, pilula za dan poslije bit će dostupna besplatno u ambulantama i u novim „javnim centrima za specijaliziranu skrb o seksualnim i reproduktivnim pravima”.

Još jedna od odredbi zakona je obvezan zdravstveni odgoj temeljen na rodnoj ideologiji na svim obrazovnim razinama. U obrazovnim institucijama će se promicati korištenja kontracepcije, seksualnog promiskuiteta i istospolnih odnosa među maloljetnicima.

Quo vadis Hispania?

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...