Utorak, 23. travnja 2024.

Bidenova glasnogovornica: Protivnici pobačaja su ekstremisti

Prije nekoliko dana, tijekom tiskovne konferencije, novinar je postavio pitanja glasnogovornici Bijele kuće, Karine Jean-Pierre, u vezi odluke Walgreensa da ne prodaju abortivne pilule u dvadeset saveznih država. Iako se nije izričito osvrnula na Walgreensov potez, Jean-Pierre je osudila nastojanja da se ženu i djecu zaštiti od pobačaja.

„Određeni broj državnih službenika cilja na ljekarne i njihovu sposobnost da ženama osiguraju sigurne i učinkovite lijekove koje je odobrila FDA, što je opasno i jednostavno neprihvatljivo”, rekla je Jean-Pierre.

„Sve je ovo dio stalnih napora ekstremističkih protivnika pobačaja, koji žele upotrijebiti ovu situaciju kako bi nametnuli zabranu pobačaja. Nastavit ćemo stajati uz stručnu procjenu FDA-e u odobravanju i reguliranju lijekova usprkos preprekama i zabrinutostima za sigurnost pacijenata“ , zaključila je glasnogovornica Bijele kuće.

Odluka tvrtke Walgreens da ne prodaje abortivna sredstva rezultat je borbe republikanskih državnih odvjetnika, koji su zaprijetili da će pokrenuti pravni postupak zbog prodaje abortivnih sredstava. Ova odluka dolazi nakon nedavnog izvješća da je abortivna pilula uzrokovala smrt jedne žene u Kanadi.

Često političari i vladini službenici zaboravljaju da abortivna pilula tvrtke Walgreens može ubiti dijete do desetog tjedna trudnoće. Možda bi Karine Jean-Pierre trebalo podsjetiti na to?

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...