Petak, 19. travnja 2024.

Možemo predlaže protunaravne zakone, a jedan prijedlog je posebno opasan

Klub zastupnika stranke Možemo prošli je tjedan u saborsku proceduru uputio trinaest zakonodavnih inicijativa koje su vezane uz “unaprjeđenje prava LGBTIQ+ osoba”, s ciljem “pune jednakosti LGBTIQ+ osoba”.

Prijedlozi zakona su u sebi, osim što su protunaravni, kontradiktorni. Ako su LGBTIQ+ osobe tražile da ih prihvatimo u njihovoj “različitosti”, zašto onda traže novu formu “jednakosti”? Što za njih uopće znači jednakost? To su pitanja na koja i čelnici političke stranke Možemo ne mogu dati odgovor.

Ipak, iz članka s HRT-a je sasvim jasno što je konačan cilj zeleno-lijeve ideologije u Hrvatskoj. Ljevičari žele „puno priznavanje istospolnih zajednica kao obiteljskih zajednica s pravom na udomiteljstvo, na posvajanje djece, na medicinski potpomognutu oplodnju, kao i to da u osobnim ispravama budu prepoznatljivi kao roditelji…”. Da, ovaj zadnji prijedlog je posebno opasan, jer nisu u pitanje samo osobne isprave nego i rodni list!

Prijedlog za cilj ima upis istospolnih roditelja u rodni list, a kada bi taj prijedlog prošao posljedice bi bile ogromne za obitelji, brak i društvo. Civilizacija koju poznajemo bi postala stvar prošlosti.

Usvajanjem takvog prijedloga zakona bi se olakšala procedura posvajanja za istospolne parove, a dijete koje se posvaja dobilo bi „novi rodni list u kojem su navedeni roditelji koji su posvojili” dijete. Drugim riječima, izbrisali bi se djetetovi biološki roditelji iz rodnog lista s ciljem da se zadovolji protuprirodna potreba istospolnog para.

Vjerojatno bi djetetu, koji su posvojili istospolni parovi, u rodnom listu pisalo roditelj 1 i roditelj 2. Ljevica zasigurno ne bi stala na tome, nego bi tražila da se iz rodnog lista uklone pojmovi otac i majka, a kao razlog bi naveli da se dijete istospolnog para stavlja u “nepovoljni položaj”. Lingvistički inženjering je nevjerojatan u naše vrijeme!

Uklanjanje pojmova otac i majka iz rodnog lista rezultiralo bi zahtjevom da se redefinira ustavna institucija braka, što bi predstavljalo konačnu pobjedu protunaravnih ideja u našem društvu. Ne smijemo dopustiti da se tako nešto dogodi!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...