Petak, 26. travnja 2024.

U Linzu ima više muslimana nego katolika u školama

U Beču već godinama djeca muslimanske vjeroispovijesti čine većinu u školama – točnije od 2017., a sada je tako i u Linzu. Po prvi put u povijesti Linza ima više muslimana nego katolika u obveznim školama u glavnom gradu Gornje Austrije.

Osnovne obavezne škole u glavnom gradu Gornje Austrije pohađa 12952 učenika, a 35,75 posto te djece, odnosno 4631 učenika, ispovijeda islam kao svoju religiju, piše Kurier. Broj učenika rimokatoličke vjeroispovijesti je pak 33,13 posto (4291 učenika).

Rezultati Uprave za obrazovanje Gornje Austrije također pokazuju da je došlo značajnog porasta učenika bez religije. Dok je prije pet godina taj broj iznosio 1158 učenika, sada se popeo na 1821 učenika – što je povećanje od 57,2 posto. Broj učenika protestantske vjeroispovijesti (315), pravoslavne (719) i drugih vjeroispovijesti (1114) nije se znatno promijenio od posljednjeg istraživanja Uprave za obrazovanje.

Zanimljiva je istaknuto da je nedavno na internetu objavljen dokument u kojem se tvrdi da u Austriji postoji više od šesto objekata, pretežno vjerskih, u kojima se polaznike podučava različitim formama političkog islama.

U vezi te činjenice mnogi Austrijanci postavljaju sljedeće pitanje: Kakva će Austrija biti za nekoliko desetljeća? Vjerojatno će većina stanovništva biti muslimani i postojat će snažan pritisak da zakoni odražavaju volju većinu.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...