Četvrtak, 25. travnja 2024.

U SAD-u robotom začete bebe, a u Engleskoj rođena prva beba s tri roditelja

Najnoviji eksperimenti “progresivista“ pokazuju da znanost više nema etičkih granica, a stoljeće u kojem živimo promiče sve osim slobode i zdravog razuma – iako bi mainstream mediji vrisnuli na ovakav opis 21. stoljeća. Izgleda da samo retrogradne umove može zabrinuti nedavno “postignuće“ o kojem je izvijestio Jutarnji list.

Naime, bebe u SAD-u začete su, a potom rođene pomoću robota. U uvodu članka u Jutarnjem listu opisano je kako „ „u ‘kutiju‘ ulaze spermiji i jajne stanice, a izlaze embriji…“. Za ovaj postupak iskorišten je Sony PlayStation 5 kontroler, što će reći da inženjer proces oplodnje svodi na banalnost igranja računalne igrice.

Ovo igranje s ljudskim životima možemo zahvaliti tvrtki Overture Life koja za krajnji cilj ima automatizirati umjetnu oplodnju i stvoriti umjetne maternice. Za ovakav projekt, ali i slične ideje, Overture Life dobiva novac – do sada su dobili čak 37 milijuna dolara – od brojnih investitora, a među njima su najpoznatiji tvrtka Khosla Ventures i Susan Wojcicki, bivša izvršna direktorica YouTubea. Očigledno je da direktori tvrtke doživljavaju laboratorij kao kuhinju za narudžbu djecu.

Stoga nas ne bi trebalo čuditi kada u budućnosti čujemo vijest da roditelji dođu izabrati genom, a genetičari onda uz pomoć strojeva naprave savršeno dijete koje će se do rođenje razvijati u umjetnoj maternici. Ovakav način pristupanja životu ne razlikuje se od Hitlerova plana za stvaranja Übermenscha, nadčovjeka. Vjerojatno bi Hitler pozavidio “znanstvenicima“ na ovakvom način “stvaranja“ čovjeka, a “progresivni“ genetičari u SAD-u se ne razlikuju od nacističkih genetičara. Sve što čine, zapravo čine u “ime znanosti”.

Žalosno je što se “napredak“ u ime znanosti ne događa se samo u dalekim Sjedinjenim Američkim Državama nego imamo primjer i u Engleskoj, gdje je rođena beba iz DNA troje osoba. Znanstvenici kažu da ova kombinacija gena za cilj ima sprječavanje “nasljeđivanja“ neizlječivih bolesti, o čemu je uz mnogo pohvala izvijestio ljevičarski Guardian.

To što dijete neće znati tko mu je ćaća nije bitno, a očito ovakvim načinom kombinacije gena znanstvenici misle da je nemoguće da dijete oboli od jedne neizlječive bolesti. Možda znanstvenicima nije nitko rekao da to dijete može oboljeti od neke druge neizlječive bolesti i da svi jednom moramo umrijeti. Izgleda da znanstvenicima to nije bitno dok se igraju s ljudskim životima, a svetost života im zasigurno nije poznata.

I konačno, možda video s YouTubea u nastavku teksta najbolje pokazuje što nas čeka nakon što znanstvenici razviju umjetnu maternicu. Treba napomenuti da su ovakvi uradci na YouTubeu pripremni proces za indoktrinaciju mlade populacije, jer kao konzumentima njima se prvo obraćaju velike kompanije.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...