Nedjelja, 28. travnja 2024.

Očekuje se da će Irska usvojiti protukatolički zakon koji kriminalizira molitvu na javnoj površini

Mnogi irski katolici zabrinuti su zbog mogućeg usvajanja protukatoličkog zakona namijenjenog kriminalizaciji molitve u blizini ustanova za pobačaje. Orvelovskim dogovorom između najvećih političkih stranaka zakon će vjerojatno biti izglasan, a njime će se stvoriti “zone sigurnog pristupa“. Što to točno znači?

Uvest će se tampon zone od sto metara izvan bolnica za pobačaje, unutar kojih će pokušaji molitve ili savjetovanja žena da ne pobace biti zabranjeni. Novim zakonom svatko tko opetovano bude prosvjedovao ispred ustanova za pobačaje bit će suočen s novčanom kaznom od 2500 eura ili šest mjeseci zatvora.

Ovdje možete vidjeti kartu, koja prikazuje gdje bi se točno trebale nalaziti famozne “zone sigurnog pristupa“.

Kao i s mnogim protunaravnim zakonima, mainstream mediji su prije izglasavanja zakona proveli kampanju za javnost u kojoj su govorili u ime “sigurnosti“. Pojam “sigurnosti” postao je simbol za nemoral, a portal „Zajedno za sigurnost“ odradio je lobistički posao u irskom parlamentu radi izglasavanja genocidnog zakona. Trenutna irska vlada želi uskoro usvojenim zakonom suzbiti svako protivljenje prema genocidnoj kulturi pobačaja.

U tome je veliku ulogu, ponavljam, odigrao portal „Zajedno za sigurnost“ koji je izmislio i promovirao laži da bi zastrašivanjem predstavio lažnu stvarnost javnosti. Što će se dogoditi ako zakon bude izglasan? Irska vlada i njezini partneri iz nevladinih organizacija izglasavanjem ovog zakona potvrdit će krajnji prijezir prema vrijednosti života.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...