Subota, 27. travnja 2024.

Muškarac pobijedio na natjecanju za Miss Nizozemske

Na ovogodišnjem natjecanju za najljepšu Nizozemku pobijedio je muškarac koji se identificira kao žena. U noći sa subote na nedjelju, u prepunoj dvorani kazališta AFAS u Leusdenu, razdragano mnoštvo pljeskalo je pobjedniku. I naslovnice nizozemskih mainstream portala i žurnala trudile su se da što ljepšim riječima prikažu historijsku pobjedu 22-godišnjeg Rikkiea Valeriea Kolléa. “Neočekivana pobjeda”, što drugo reći.

Potrebno je također spomenuti sljedeće: ovaj mladi gospodin predstavljat će Nizozemsku na ovogodišnjem natjecanju Miss Universe koje se održava u El Salvadoru. Eh, kako su se vremena promijenila! Samo godinu dana ranije ne bi mu bio dozvoljen ulazak u El Salvador zbog neispravne putovnice. Očito su “progresivci” vladi banana države (El Salvador) savjetovali da promjeni zakone kako bi i transrodni natjecatelji mogli sudjelovati na ženskom natjecanju. Sve za američke dolare, a ništa za razum i istinu! Možda bi ovo mogao biti slogan Miss Universe?

Ipak, da se vratimo iz El Salvadora na jučerašnji događaj koji je podijelio Nizozemsku. Predstavnik žirija (povjerenstva), tijekom proglašenja pobjednika ženskog natjecanja, prema snimci koju sam mogao vidjeti na jednoj od nizozemskih nacionalnih televizija (NOS – Nederlandse Omroep Stichting), rekao je sljedeće: „Ona ima uvjerljivu (životnu) priču s jasnom misijom… Žiri je uvjeren da će organizacija (Miss Nizozemske) rado raditi s ovom mladom ženom”.

Ponosni pobjednik natjecanja je u suzama, koje su namočile njegovu bradu, rekao: „Presretan sam što se mogu posvetiti svim malim Rikkiesima koji se moraju nositi s odbacivanjem od strane obitelji i prelaskom u osobu kakva žele biti. Pomozite im da njihova slika o sebi i prihvaćanje budu jača, nedodirljiva. Nadam se da ću svojom predanošću i snagom doprinijeti promjeni društva. U konačnici, radi se o mogućnosti da postanete ono što želite biti i da se to može dogoditi kada VI želite“.

Ovo je diskriminatorno! Zašto natjecanje za najljepšu ženu ograničiti samo na muškarce i žene? Recimo ovako; zašto se sljedeće godine ne bi natjecao konj? Ako je rimski car Kaligula mogao imenovati konja senatorom i konzulom, onda bi i razdragano mnoštvo moglo sljedeće godine pljeskati konju dok marširala pozornicom. Jer mi se čini da nema razlike između rimskih senatora iz doba cara Kaligule i publike u kazalištu AFAS u Leusdenu.

I skoro sam zaboravio. Ovdje možete pogledati kako je izgledalo ovogodišnje natjecanje za Miss Nizozemske, ali upozoravam da je Instagram objava osjetljivog sadržaja! 

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...