Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Presedan za Euro 2024.: LGBT+ ideologija bit će sastavni dio turnira

U Njemačkoj se sljedeće godine održava Europsko nogometno prvenstvo (Euro 2024.) koje će, prema članku koji je objavljen u njemačkom tjedniku „Junge Freiheit“, biti prožeto političkom “korektnošću“, “uključivošću“ i LGBT+ propagandom.

UEFA, krovna europska nogometna organizacija, i DFB, Njemački nogometni savez, objavili su u ponedjeljak strategiju za turnir sljedeće godine, koji bi se trebao održati od 14. lipnja do 14. srpnja 2024., u deset njemačkih gradova. Međutim, umjesto da se usredotoče na zadaću koja je pred njima – to jest organiziranje nogometnih utakmica za dvadeset četiri nacionalne momčadi koje će se boriti za titulu – organizatori su odlučili iskoristiti turnir kao mogućnost širenja LGBT+ ideologije. Organizatori su se udružili s mnogim ljevičarskim skupinama, među njima su „Amnesty International“, „Savez lezbijki i gayjeva u Njemačkoj“ (LSVD) i „Queer nogometni fanovi“ (QFF), radi provođenja strategije.

Strateški dokument, napisan na petnaest stranica, otkriva da naglasak, osim usredotočenosti na održavanje ekološki održivog turnira – tijekom kojeg navijači i nacionalne reprezentacije trebaju više koristiti javni prijevoz, mora biti na „borbi protiv svih oblika diskriminacije i osiguravanja zaštite prava LGBT+ populacije“. Cilj Europskog prvenstva bit će proslava “različitosti” i “uključivosti“. U skladu s ovom strategijom, na njemačkim stadionima bit će dostupni toaleti za “sve rodne identitete” i nudit će se “kulturno raznolike“ opcije hrane – “kulturnu raznolikost” potvrđuju i sastavi nekih nacionalnih nogometnih reprezentacija, a suci će proći posebne “tečajeve“ da bi bili svjesniji diskriminirajućih radnji na nogometnim igralištima.

Njemački LGBT lobisti nastavljaju na vrlo perfidan način koristiti “naivnost” lijevih političara za propagiranje LGBT+ prava. Prije dvije godine na Europskom nogometnom prvenstvu, koji je djelomično organizirala Njemačka, gradonačelnik Münchena, vjerojatno na prijedlog LGBT lobista, zatražio je od UEFA-e dopuštenje da jedan od gradskih stadiona, Allianz Arena, bude osvijetljen duginim bojama tijekom utakmice između Njemačke i Mađarske. Cilj inicijative bio je prosvjed protiv mađarskog zakona o zaštiti djece kojim je zabranjeno izlaganje djece LGBT+ ideologiji. UEFA je tada odbila zahtjeva gradonačelnika, jer kao politički i vjerska neutralna organizacija nije htjela ulaziti u sukob, ali na ovom Europskom prvenstvu bit će sasvim druga priča.

Sljedeće godine na Europskom prvenstvu više će se pričati o LGBT+ pravima nego o nogometu. Ne bih se čudio da na našoj državnoj televiziji (HRT-u), ili nekoj drugoj televiziji, draq queen za vrijeme poluvremena čita priču djeci o nastanku nogometa. Ako se to dogodi, trebali bi barem staviti dobnu oznaku (+18) da znamo što nas čeka. Čini mi se da će LGBT+ lobisti htjeti prikazati Europsko prvenstvo kao dar raznolikosti (čitaj: njemački konj), ali trebamo bi dovoljno mudri da odbijemo ovaj “dar”. Uostalom, pozivajući se na mogući nestanak europske civilizacije, bojim se liberalnih Nijemaca i kad darove nose.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...