Nedjelja, 28. travnja 2024.

Ekonomist N. Vidaković: Proizvodnja hrane pala za 10%, oporba treba tražiti ostavku ministrice

Poznati ekonomski analitičar i financijski stručnjak Neven Vidaković gostovao je danas u emisiji Novi dan na N1 televiziji, u kojoj je progovorio između ostalog o izvozu, “rastu gospodarstva” i proizvodnji hrane.

Vidaković je analizirao stanje u hrvatskom gospodarstvu na temelju procjene tromjesečnog bruto domaćeg proizvoda koju je objavio Državni zavod za statistiku. Naglasio je kako podaci pokazuju da je izvoz pao za 9,7 posto, ali bitno je da premijer govori o tome kako je gospodarski rast u Hrvatskoj jedan od najboljih u EU.

Ekonomski stručnjak je progovorio i o problemu proizvodnje hrane: „poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo – minus 10 posto. Mi smo kao država smanjili proizvodnju hrane za 10 posto. Ovo, da se netko iz oporbe udostojio pročitati dvije stranice, morao bi tražiti opoziv ministrice poljoprivrede. Mislim, ženo što ti radiš? U ovakvom trenutku, nama je proizvodnja hrane kolabirala. Evo zašto je cijena hrane eksplodirala. Kakva vlada u trenutku rata dozvoli da proizvodnja hrane padne 10 posto”.

U konačnici može se postaviti sljedeće pitanje: Kako smo ojačali otpornost naše ekonomije ako nam je proizvodnja hrane pala?

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...