Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Revolucija proždire vlastitu djecu: Knjige o Harryju Potteru optužene da su transfobične

Knjižnice u Velikoj Britaniji dobile su smjernice da bi trebale skrivati knjige tzv. Terf autorica.

„Preporučamo da pripazite na ove knjige i da ih ne promovirate“, stoji u pismu upućenom knjižnicama, koje ujedno preporučuje izlaganje djela koja promiču ekstremno ljevičarsku transrodnu ideologiju.

Takva odluka nije slučajna. Nema sumnje da je riječ o još jednom elementu rata koji LGBT zajednica vodi protiv autorica, uglavnom feminističkih spisateljica, koje se protive izjednačavanju ženskih djela s pravima tzv. „transrodnih muškaraca“.

„Upute u obliku savjeta za osoblje javnih knjižnica poslala je londonska LGBTIQ+ knjižnica Book 28 u Islingtonu. Po njima, publikacije autorica Terf (trans-ekskluzivne radikalne feministice) trebale bi biti skrivene od očiju čitatelja kako bi se spriječio rizik od doticaja LGBT osoba s transfobičnim knjigama. A broj njihovih primjeraka trebao bi biti ograničen”.

Riječ je, između ostalog, o seriji knjiga o Harryju Potteru J.K. Rowling. „Ljevičarski knjižničari koji su napisali smjernice također su pozvali na aktivno promicanje publikacija s LGBT temom, kao i na višesatne predstave drag queen i postavljanje rodno neutralnih toaleta u knjižnicama”, navodi se.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...