Petak, 03. svibnja 2024.

Australija postaje zemlja bez gotovine do 2025. godine

Australska vlada u zadnje tri godine slijedi sve smjernice globalističkih planova, a sada je započela pokorno i žurno ispunjavati sve faze projekta Agende 2030. Australija ubrzano ide prema tome da postane “društvo bez gotovine“ jer banke suzbijaju podizanja fizičkog novca, zatvaraju bankomate i poslovnice.

Banke su počele zabranjivati fizički novac, točnije banke (Macquarie Bank, NAB, ANZ…) slijede potez banke Commonwealth koja je prva uvela bezgotovinske podružnice diljem Sydneyja. Ali to nije sve. U zadnjih dvanaest mjeseci iz opticaja je započelo povlačenje australskog dolara.

Šokantne najave banaka dolaze nakon što su posljednjih mjeseci otežavali klijentima transakcije u gotovini, a financijski stručnjaci upozoravaju da bi australske banke uskoro mogle početi s “racioniranjem gotovine“ na bankomatima.

Financijska analitička Sarah Wells smatra da je cilj banaka smanjiti potražnju za novčanicima i da će vlada uvesti koliko se točno novca može podići s bankomata, a ograničit će se i mogućnost podizanja novca s bankomata kojim upravljaju druge banke.

S druge strane, Richard Holden, sveučilišni profesor ekonomije, smatra da će Australija „do kraja 2025. godine biti funkcionalno društvo bez gotovine“, zaključivši kako će gotovina „biti prava rijetkost“.

Naravno, australska vlada sve ovo čini kako bi Australcima bilo bolje, jer će ukidanje gotovine naštetiti kriminalcima na crnom tržištu – poznata floskula koja se prodaje u plaćeničkim srednjostrujaškim medijima. A to što razni ekonomisti i financijski stručnjaci upozoravaju o opasnostima isključivo digitalne programabilne valute, to je za MSM „teorija zavjere“.

Pogledajte kako je Sky News Australia izvijestila o ukidanju gotovine u Australiji.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...