Nedjelja, 28. travnja 2024.

(VIDEO) Trump ipak nije „za život“: Zakon o zaštiti otkucaja srca nazvao užasnom pogrješkom

U prvom javnom nastupu nakon intervjua u kojem je rekao da su pro-life zakoni o zaštiti otkucaja srca užasna pogrješka, bivši predsjednik Donald Trump napao je demokrate koji se zalažu za pobačaj.

„Moramo razotkriti demokrate kao što su Joe Biden i Kamala Harris, radikale po pitanju pobačaja, jer dopuštaju ubijanje beba u petom, šestom, sedmom, osmom mjesecu trudnoće…“, napisao je Trump na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

„Bilo je u redu iščupati bebu iz utrobe pod zakonom Roe protiv Wadea i uništiti živu dušu. Sada, kada Roe protiv Wadea više nema, moć pregovaranja ima Pokret za život, a ne radikalni ljevičarski demokrati koji su tako voljni uništiti život“, dodao je.

Nedavno je Trump u objavi na Truth Social rekao: „Kao Ronald Reagan prije mene, vjerujem u tri iznimke za odobrenje pobačaja: u slučaju silovanja, incesta i kada je ugrožen život majke“. I okrenuo se prema izborima u nastavku objave: „Kako bi pobijedili 2024. godine, republikanci moraju naučiti debatirati o pobačaju. Ovo nas je pitanje nepotrebno, ali skupo koštalo na midterm izborima“.

Trump smatra političkim kompromisom dopustiti pobačaj u slučaju silovanja i incesta, ali zaboravlja da su takve bebe još uvijek ljudska bića i da ubojstva beba neće poništiti čin silovanja ili incesta.

Ali Trump nije bio tako odlučan u zaštiti života tijekom prošlotjednog intervjua za NBC emisiju Meet the Press, jer je Zakon o zaštiti otkucaja srca nazvao „užasnom stvari“ i „užasnom pogrješkom“. Time je bivši predsjednik osudio floridski Zakon o zaštiti otkucaja srca, koji štiti nerođenu djecu od pobačaja nakon šest tjedana kada im se otkucaji srca mogu detektirati.

Tijekom intervjua Trump se također nije htio obvezati obećanjem na potpisivanje pro-life zakona o zabrani pobačaja u petnaestom tjednu trudnoće, a senator Tim Scott iz Južne Karoline je rekao da je Trump pogriješio što je pustio savezne države u kojima su na vlasti demokrati da nastave ubijati nerođene.

Trumpovi komentari odmah su izazvali kritike zagovornika života.

Odgovarajući na Trumpov stav, DeSantis je tijekom radijskog intervjua u jeku kampanje u Iowi rekao kako je ponosan što je potpisao Zakon o zaštiti otkucaja srca.

„Donald Trump misli da je to užasno. Smatram zaštitu nerođenih plemenitom i pravednom i ponosan sam što sam potpisao Zakon o zaštiti otkucaja srca na Floridi i znam da Iowa ima sličan zakon“, rekao je DeSantis. „Ne znam kako uopće možete tvrditi da ste pro-life ako kritizirate (savezne) države zbog donošenja Zakona o zaštiti otkucaja srca“, zaključio je DeSantis.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...