Nedjelja, 28. travnja 2024.

Francuska: Migranti muslimani siluju sve veći broj žena

Francuski internetski portali i žurnali (novine) posljednjih dana izvještavaju javnost o dramatičnom problemu javne sigurnosti za žene zbog sve većeg broja silovanja koja su počinili migranti muslimani.

Ugledni Le Figaro je izvijestio da je u petak 67-godišnju ženu u Versaillesu, u predgrađu Pariza, pretukao, silovao i opljačkao alžirski migrant, a dan poslije Le Parisien je izvijestio da je 16. rujna malijski migrant silovao studenticu prestižne pariške poslovne škole ESSEC. U nedjelju je internetski portal desnije desnice Valerus Actuelle izvijestio da je u gradu Toursu sudanski migrant pretukao i pokušao silovati 67-godišnju ženu. Sve se ovo događa u vremenu kada Francuska nastavlja zagovarati liberalnu migraciju politiku.

Može li se imigracija migranata muslimana povezati s povećanim brojem silovanja? Brojni Francuzi povezuju dramatičan porast silovanja i napastovanja s naglim porastom imigracije iz Maghreba (sjeverne Afrike) i Bliskog istoka.

Uočljivo je da u posljednjih sedam godina ubrzano raste broj prijavljenih slučajeva silovanja i napastovanja u Francuskoj. Prema podacima francuskog Ministarstva unutarnjih poslova 2016. godine bilo je prijavljeno 12.820 slučajeva silovanja i napastovanja, četiri godine poslije 22.770 slučajeva, a 2021. godine čak 30.780 slučajeva! Uz te statistike, francusko Ministarstvo unutarnjih poslova navodi da su 48% kaznenih djela u Parizu počinili strani državljani dok je ta brojka u Marseilleu na 55%.

Kada se broju kaznenih djela koja su počinili migranti muslimani doda broj zločina koji su počinili francuski državljani islamske vjeroispovijesti, postotak kaznenih djela koja su počinili muslimani u Francuskoj je bliži 60-70% ukupnom broju kaznenih djela.

Ovo je trenutna situacija u Francuskoj. Potrebno je da francuska politička elita zaustavi daljnju seobu naroda iz Maghreba i Bliskog istoka, promijeni zakone vezane uz deportaciju i ukine socijalne beneficije za migrante tijekom prvih pet godina njihova boravka u Francuskoj. Ako se to ne dogodi, onda će „najstarija kći Crkve“ (fra. fille aînée de l’Église) postati džamahirija.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...