Subota, 27. travnja 2024.

Izvješće otkriva da je Warren Buffett usmjerio milijarde dolara u organizacije za pobačaje

Uz nove provedive pro-life zakone koji su u proteklih godinu dana uništili industriju pobačaja u nekim saveznim državama, pokret za pobačaj na zahtjev i dalje postoji velikim dijelom zahvaljujući potpori bogatih financijera krajnje ljevice, a prema nedavno objavljenom izvješću jedan od najvećih investitora je “filantrop“ Warren Buffett, izvršni direktor multinacionalnog konglomerata Berkshire Hathaway i peti najbogatiji čovjek na svijetu s neto bogatstvom od 106 milijardi dolara.

Opširno izvješće Haydena Ludwiga iz Restoration Newsa detaljno otkriva kako je Buffett uložio milijarde dolara u financiranje organizacije za pobačaje kao dio šireg programa depopulacije. Buffett je od 2000. godine, prema izvješću, dao najmanje 5,3 milijardi dolara “pružateljima usluga“ pobačaja koje se zalažu za ubijanje nevine djece, što je „dovoljno za obaviti gotovo deset milijuna pobačaja po cijeni od 550 dolara“.

Od 2002. godine također je dao nekoliko milijardi dolara donacija četiri zaklade koje promiču politiku pobačaja u inozemstvu, a jedna od tih organizacija je krajnje ljevičarska Zaklada Billa i Melinde Gates. U izvješću se isto tako navodi da je nekoliko krajnje lijevih medija tijekom posljednjih godina predstavilo Buffetta kao „vodećeg pružatelja usluge pobačaja siromašnim ženama u SAD-u“ (Vox, 2019.), pa čak je i 90-ih „pomogao u financiranju istraživanja i razvoja pilula koje potiču pobačaj” (New York Times, 2010.).

Jedina pozitivna stvar je da nakon poništene presude u korist Roe protiv Wadea više ne postoji pravna osnova za obavljanje pobačaja, ali pojedine savezne države se odupiru odluci Vrhovnog suda. U tome ih podupiru “investitori” poput Buffetta i drugih radikalnih ljevičara.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...