Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Hod za život u Beču kao slika propasti Zapada

Dvije tisuće pobornika prava na život sudjelovalo je ove subote na Hodu za život u Beču. Mali broj sudionika pokazuje koliko je duboko sekularizacija i ateizacija zahvatila grad Beč i austrijsko društvo. U metropolitanskom području grada Beča živi skoro tri milijuna stanovnika, ali na Hodu za život je bilo prema procjeni katoličkih medija, ponavljam, samo dvije tisuće sudionika. To nije niti jedan posto populacije!

Ovdje možete pogledati kako je izgledao ovogodišnji Hod za život u Beču.

U sklopu ovogodišnjeg programa Hoda za život na Karlsplatzu u središtu Beča održani su kratki govori, u kojima su se govornici hrabro suprotstavili kulturi smrti. Tako je Johannes Reinprecht, ravnatelj bečkog Instituta za brak i obitelj, podsjetio okupljene da se ubije čak 90% djece kod kojih se prije rođenja javi sumnja na postojanje Downova sindroma.

Nažalost, to nije jedina tužna vijest. Pedeset godina nakon donošenja zakonske odredbe u Austriji o nekažnjivosti pobačaja u prva tri mjeseca nakon začeća možemo vidjeti konkretne demografske posljedice. Svake godine smanjuje se broj rođenih Austrijanaca, iako je od 2014. do 2017. bilježen rast živorođenih – baš u vremenu migrantske krize, dok se događa porast broja stanovnika, što je posljedica dolaska velikog broja migranata.

Austrija će porast stanovništva u narednim desetljećima moći zahvaliti isključivo migrantima s drugih kontinenata koji će pritom promijeniti etničku sliku Austrije. Genocid nad nerođenima će im u tome pomoći.

U Austriji se prošle godine rodilo 82 627 beba, a pobačajem je prema procjenama nevladinih organizacija ubijeno 35 000 nevinih beba – genocid će se vjerojatno povećati ako državne vlasti dopuste obavljanje pobačaja u državnim bolnicama. I kada bi Austriju usporedili s Hrvatskom, uočili bi da se u Austriji ubije više beba nego što se rodi u našoj zemlji (prošle godine rođeno je 33 883 beba).

Stoga se može zaključiti da demografski podaci pokazuju dovršetak procesa sekularizacije i ateizacije u Austriji, ali, nažalost, to nije samo situacija u domovini klasične glazbe nego je to situacija na Zapadu. Čini se da će Europljani postati svjesni promjena u društvu tek kada gotičke, renesansne i barokne katedrale postanu džamiju, jer to će se dogoditi ako ne dođe do demografskih mjera za porast stanovništva, uvođenja zakona za zaštitu života i zatvaranja granica migrantima.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...