Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje Možemovci organiziraju festival spolnih nastranosti javnim novcem

Vodstvo Grada Zagreba, točnije sam vrh političke platforme Možemo, na obljetnicu pada Vukovara i Škabrnje pokrovitelj je četvrtog fetiš-festivala „WIITWD“ („What it is that we do“ –fraza koja vjerojatno uključuje sve oblike spolnih nastranosti) koji organizira udruga „SM-Art Hrvatska“ u noćnom klubu Discotheque Saloon.

Zastupnik Marko Milanović Litre je među prvima reagirao na održavanje ovog krajnje neprimjerenog fetiš-festivala, a u objavi na Facebooku upozorio je javnost. Prenosimo dio njegove objave:

„Novcem Zagrepčanki i Zagrepčana sponzorirati događaj koji promovira seksualne nastranosti posjetitelja ovog događaja, pogotovo na tako sveti dan kao što je obljetnica pada Vukovara, pljuska je svakom hrvatskom građaninu koji cijeni temeljne vrijednosti hrvatskog društva i najosnovniju pristojnost. Ne mogu, a da se ne zapitam: Koji su prioriteti i vrijednosti koje zagovara Možemo! u Zagrebu i Hrvatskoj?

Individualne slobode su važne, ali vrijeme i sponzorstvo ovog događaja su duboko neosjetljivi i problematični. Sponzorirati događaj poput ovog na dan koji ima ogroman povijesni i emocionalni značaj za našu naciju, a financira se novcem poreznih obveznika – vašim novcem, novcem onih kojima žrtva Vukovara još uvijek nešto znači – nije samo promašaj, to je očito zanemarivanje vrijednosti i osjećaja koji nas kao narod vežu. To je uvreda svakom hrvatskom građaninu koji sjećanje na Vukovar nosi u srcu.

Što sponzoriranje ovakvog događaja govori o nama kao zajednici, kao narodu? Je li ovo Zagreb kakav želimo? Grad koji daje prednost fetiš festivalima na dan sjećanja na jedan od najmračnijih dana u našoj povijesti?“.

Cijelu objavu možete pročitati ovdje.

Uprava Grada Zagreba zasigurno će u priopćenju naglasiti da nemaju veze sa samim terminom održavanja događaja, ali postavlja se pitanje kako može biti primjereno da Grad Zagreb novcem poreznih obveznika financira ovakav događaj? Prema javno dostupnim podacima, Udruzi „SM-Art Hrvatska“ za ovogodišnji fetiš-festival odobreno je tisuću eura iz proračuna Grada Zagreba za 2023. godinu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...