Nedjelja, 28. travnja 2024.

Časopis „Cosmopolitan“ promiče sotonistički ritual pobačaja

Vodstvo „Cosmopolitana“ očito je očaju, jer vrlo malo ljudi u vremenu odumiranja tiska kupuje njihov časopis, a još je manji broj spreman plaćati preplatu na njihovoj mrežnoj stranici, stoga su odlučili privući pozornost objavom promidžbenog članka „The Satanic Abortion Clinic…“.

Sotonska bolnica za pobačaje „Samuel Alito’s Moms“, nazvana prema majci sudca Vrhovnog suda Samuelu Alitou – koji je glasao za ukidanje ustavne zaštite pobačaja, predstavlja puno više od pukog mamca za čitatelje. Pokazuje misiju medicinske ustanove – New Mexico Telemedicine Businesss – u američkoj saveznoj državi New Mexico. Akreditirano osoblje bolnice prodaje tablete za pobačaj do jedanaestog tjedna trudnoće i nudi trudnicama 24-satno telefonsko savjetovanje sedam dana u tjednu od ovlaštenog medicinskog osoblja. Bolnicu vode sotonisti, članovi vjerske sekte Sotonski hram.

Sekta Sotonski hram odabrala je za djelovanje saveznu državu New Mexico iz nekoliko razloga. U ovoj državi imaju preko 3 000 članova, što je za sotoniste velika baza članstva. Također, za razliku od susjednih država Texasa i Oklahome, u New Mexicu je još uvijek zakonom dopušteno da liječnici i medicinske sestre propisuju tablete za pobačaj, čak ih mogu slati i poštom. Svatko tko boravi u New Mexicu može koristiti poštanski pretinac ili čak hotel u kojem odsjeda da dobije tablete za pobačaj.

U „Cosmopolitanu“ su stali u obranu ove sotonističke bolnice, tvrdeći da sotonisti zapravo ne štuju vraga, to je u osnovi filantropska i dobrotvorna organizacija koja se bori za slobodu, toleranciju i jednakost, a oko 1,5 milijuna članova Sotonističkog hrama diljem svijeta Sotonu percipira više kao maskotu i simbol oslobođenja, biće koje je ljudima ‘donijelo’ znanje, simbol racionalnog istraživanja, osobnog suvereniteta, a ne kao mračno i sveznajuće biće. U članku se tvrdi da sotonisti ne vrše obredna žrtvovanja, a što su onda pobačaji?!

Osim Sotonskog hrama nijedna druga ‘vjerska organizacija’ u SAD-u nije otvorila bolnicu za pobačaje. Međutim, to nije sve. Ova bolnica za pobačaje nudi i preporučuje ono što „Cosmopolitan“ naziva „neobaveznom ceremonijalnom stranom sotonističkog rituala pobačaja“. Sotonisti tvrde kako se ritual ubojstva djeteta može personalizirati, pozvati na njega svoje najdraže, zapaliti svijeće, lijepo se obući…. Čak nude i svoje ‘svećenike’, koji mogu pastoralno pratiti cijeli proces.

Sotonisti na mrežnoj stranici bolnice opisuju proces ubojstva djeteta prema sotonističkom ritualu: „Prvo pronađite mirno mjesto. Ponesite ogledalo ako možete. Neposredno prije uzimanja tablete (za pobačaj), pogledajte svoj odraz i usredotočite se na svoju osobnost. Usredotočite se na svoju namjeru, na svoju odgovornost prema Vama samima. Udahnite nekoliko puta duboko, opuštajuće. Kada ste spremni, pročitajte naglas sljedeću maksimu: ‘Čovjekovo tijelo je nepovredivo, podložno samo njegovoj vlastitoj volji’.

Uzmite tabletu i odmah recitirajte: ‘Vjera treba odgovarati najboljem znanstvenom razumijevanju svijeta. Treba biti oprezan i nikada ne izvrtati znanstvene činjenice kako bi odgovarale vlastitim uvjerenjima…’. Kasnije, kada vaše tijelo eliminira pobačeno tkivo, vratite se svojoj slici u ogledalu. Opet, usredotočite se na svoju osobnost, svoju moć odlučivanja. Dovršite ritual davanjem osobne izjave: ‘Po mom tijelu, po mojoj krvi; mojom voljom dogodilo se’“.

Sekta Sotonistički hram želi proširiti svoj model ubojstva djeteta izvan Novog Meksika – u savezne države u kojima je ubojstvo djeteta protuzakonito. Crpe inspiraciju iz nedavnih sudskih odluka, poput onih u korist kršćanskih tvrtki protiv LGBT+ zakona. Sotonisti na temelju sudskih odluka u korist kršćana žele, pozivajući se na svoja uvjerenja, ostvariti pravnu zaštitu za ubijanje djece.

Običaj prinošenja krvi dojenčadi, bilo na Baalov, Molohov ili drugi žrtvenik, koji je bio uobičajen u poganskom svijetu prije pojave kršćanstva, sotonisti žele ponovno učiniti normalnim. To je surova stvarnost protiv koje se moramo boriti.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...