Nedjelja, 28. travnja 2024.

Katolička aktivistica oštro kritizirala „brutalnu stvarnost pobačaja“ u obraćanju Ujedinjenim narodima

Predsjednica pro-life organizacije „Live Action“ pozvala je predstavnike država u Ujedinjenim narodima da priznaju ubojstvo nerođene djece kao „kontradikciju svakom ljudskom pravu“. Pozvala je predstavnike vlasti da donesu rezoluciju o ukidanju pobačaja u cijelom svijetu.

Osnivačica i predsjednica organizacije „Live Action“ Lili Rose sudjelovala je na Transatlantskom summitu Ujedinjenih naroda prigodom obilježavanja 75. obljetnice UN-ove Opće deklaracije o ljudskim pravima (UDHR), koja potvrđuje „pravo na život, slobodu i sigurnost“ djece, kao i slobodu od „okrutnog, neljudskog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja“.

Lili Rose je u petak (17. studenog) kritizirala UN zbog promicanja legalizacije pobačaja u brojnim zemljama, čime se zapravo krši temeljno ljudsko pravo nerođene djece. „Pobačaj ne krši samo pravo nerođenog djeteta na život“, već „također krši djetetovo pravo na slobodu od mučenja“, izjavila je Rose.

Stvarnost pobačaja, smatra Rose, krši ključne komponente UN-ove deklaracije i učinkovito čini dokument besmislenim. UN-ova deklaracija o ljudskim pravima ne znači ništa ako se ne odnosi na najranjivije i najnedužnije osobe u društvu. Sukladno tome, Rose je pozvala UN da uvede i donese rezoluciju o ukidanju pobačaja.

Nije usamljena u tome. Predstavnici mnogih država pozvali su više puta Ujedinjene narode na donošenje rezolucije o ukidanju pobačaja, jer ne postoje argumenti koji bi išli u korist pobačaja. Bez obzira na to, u mnogim državama omogućen je pobačaj.

Nedavno je Svjetska zdravstvena organizacija na svojoj mrežnoj stranici potvrdila kako se u svijetu godišnje dogodi 73 milijuna pobačaja. Od tog broja, Worldometers procjenjuje da svaki dan oko 200 000 nerođene djece bude ubijeno. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), u slučaju neplaniranih trudnoća ubije se šezdeset posto beba.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...