Subota, 27. travnja 2024.

Velika Britanija: Osoblje bolnice podvrgavalo djecu rodnoj ideologiji

Djeca u dobi od tri godine išla su u londonsku bolnicu na psihološku procjenu rodnog identiteta usprkos stavu zdravstvene službe da je pokazivanje zanimanja za odjeću i igračke suprotnog spola kod dječaka i djevojčica ‘uobičajena’ pojava i nije indikacija da djeca žele promijeniti spol.

Portal The Daily Mail otkrio je značajan broj djece koja su bila poslana u državnu bolnicu Tavistock na psihološku procjenu, koja je, srećom, zatvorena prošle godine. Tako je 2011. samo 138 djece bilo upućeno na psihološku procjenu, a 2022. čak 3 586 djece. Portal je otkrio i konkretne brojeve prema uzrastu u posljednjoj godini rada bolnice: 169 djece imalo je šest godina, 140 djece imalo je pet godina, 60 djece imalo je četiri godine i 12 djece imalo je tri godine…

Zaklada Nacionalna zdravstvena služba (NHS), koja vodi Službu za razvoj rodnog identiteta u sjevernom Londonu, tvrdi da niti jedno trogodišnje dijete nije primljeno u državnu bolnicu radi promjene spola, već da osoblje ponudi ‘savjete’ roditeljima.

Ali bivša ministrica zdravstva Jackie Doyle-Price tvrdi da klinika „nikada nije trebala primati trogodišnjake“. Joanna Williams, autorica knjige How Woke Won, dodala je: „Što nije u redu s ovim roditeljima? Volite svoje dijete u tijelu koje ima, ono nije vaša transrodna fantazija“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...