Ponedjeljak, 06. svibnja 2024.

Direktorica Planned Parenthooda priznala: Dopuštamo maloljetnicama da potajno ubiju bebe

Organizacija Project Veritas provela je tajnu istragu krajem prošle godine o dostupnosti pobačaja za maloljetnice, u kojoj je prikriveni novinar snimao svoj boravak u klinici Planned Parenthooda u Kansas Cityju, u saveznoj državi Missouri, pitajući kako 13-godišnjakinja može napraviti pobačaj, to jest ubiti dijete.

Iako je postupak pobačaja nezakonit u Missouriju, novinara je osoblje dočekalo srdačno i dali su mu ‘smjernice’, a direktorica lokalnog Planned Parenthooda, rekla da maloljetnica može biti poslana u saveznu državu Kansas na postupak pobačaj, a nitko za to ne mora znati.

Zatim je tajni novinar pitao direktoricu koliko često šalju maloljetnice u susjedni Kansas na pobačaj, a ona mu je odgovorila, ponavljajući više puta: „svaki dan“. Nadalje je rekla da se hoteli mogu ‘opremiti’ za pacijentice, kako bi poslije ubojstva djeteta mogle odsjesti te da Planned Parenthood osigurava „ljude koji će doći po njih“, a što se tiče financiranja, postoje i ljudi „koji će sve platiti“.

Uz direktoricu, novinar je pitao jednu od djelatnica pridržavaju li se klinike za pobačaje u Kansasu ‘pravila’ da se roditeljima ne govori o postupku, a ona mu je odgovorila da može zatražiti ‘propusnicu’ – onda roditelji nisu obaviješteni o postupku pobačaja.

Videozapis je objavljen krajem prosinca na mrežnoj stranici organizacije Project Veritas i na društvenoj mreži X, te je podijeljen više od 2 800 puta.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...