Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Nova Amazonova serija hvali sotonu i demonizira raj

U petak je Amazon Video objavio novu animiranu seriju „Hazbin Hotel“, koja slavi Lucifera i perverzno demonizira raj i anđele bez spominjanja Boga. Seriju su hvalili i kritičari i gledatelji, što samo potvrđuje moralnu degradaciju Zapadu.

Animirana serija donosi ‘pravu priču’ o nastanku pakla. Prema autorima serije, jednom davno na nebu živjeli su anđeli koji su „štovali dobro i štitili sve od zla“. Jedan od tih anđela, Lucifer, „bio je sanjar s fantastičnim idejama za sve stvoreno“, ali su ga „nebeske starješine smatrale izazivačem problema“ jer su „osjećali da je njegov način razmišljanja opasan za hijerarhiju“. Zato je bačen u pakao, a s njime i Lilith, koja je u seriju prikazana kao prva žena, aluzija na Evu, i preteča feminizma.

U seriji, nakon redefiniranja stvaranja svijeta, pakao postaje aluzija za zemaljski svijet i suštinska radnja započinje uvođenjem protagonistice – mlade biseksualne žene Charlie, kćerke Lucifera i Lilith. U prenapučenom paklu, gdje grješnici žive pod stalnom prijetnjom ‘istrebljenja’ koju provode anđeli, Charlie preuzima plemeniti cilj ‘spašavanja duša’ pokušajem rehabilitacije grješnika u hotelu Hazbin.

Ovakva ideja, naravno, nužno uključuje proturječnosti koje se pokazuju već u prvoj epizodi. Dovoljno je analizirati samo prikaz anđela. Kako to, ako su anđeli „obožavali dobro i suprotstavljali se zlu“, da su u nastavku prve epizode anđeli prikazani kao osvetoljubiva i demonska stvorenja s aureolama?

Serija u suštini izokreće dobro i zlo. Odražava stvarna uvjerenja sotonista, koji vjeruju u ovo uvrnuto shvaćanje Boga i Lucifera.

Osvrt na seriju dali su i Michael Hichborn, predsjednik Lepanto Instituta, i Jesse Romero, umirovljeni šerif okruga Los Angeles, koji su zaključili da autori serije nisu bez razloga dali ime prvoj ženi Lilith, jer je to ime demona iz okultne prakse kabalista.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...