Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Roditeljima oduzeto skrbništvo jer kćeri nisu dopustili da započne proces ”promjene spola”

Novinari britanskog „Daily Maila“ uspjeli su intervjuirati roditelje iz gradića Glasgowa u saveznoj državi Montani kojima je oduzeto skrbništvo nad 14-godišnjom kćeri zato što joj nisu dopustili da započne s procesom “promjene spola“.

Obiteljska noćna mora započela je u kolovozu 2023. godine, kada je njihova kćer Jennifer rekla prijateljima iz škole da želi počiniti samoubojstvo. Iste večeri obitelj su posjetili djelatnici Službe za zaštitu djece, tamošnjeg Zavoda za socijalni rad, koji su razgovarali s Jennifer, a zatim su poručili roditeljima da Jennifer mora započeti s tranzicijom.

Todd Kolstad, biološki otac djevojčice, i Krista, Jenniferina maćeha, rekli su za „Daily Mail“ da je njihova kćer ima problema s mentalnim zdravljem te konstantno laže i traži pažnju, a to su djelatnici socijalne službe zanemarili pri procjeni njezine želje za “promjenom spola“.

Skrb nad njihovom kćeri preuzela je Služba za djecu i obitelji (CFS) te su od Službe obaviješteni da će biološka majka djeteta preuzeti skrb. Krajem 2023. njihova kćer započela je “promjenu spola“, a liječnici su počeli koristiti djetetovo željeno ime, koje ne odgovara biološkoj stvarnosti.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...