Subota, 27. travnja 2024.

ANKETA za Jarun: Spriječite suludi plan da se potpuno zabrani promet oko jezera

Prije nekoliko dana gradska vlast Možemovaca predložila je nacrt prometovanja prema kojem bi prometovanje motornih vozila unutar Rekreacijsko-športskog centra Jarun bilo zabranjeno.

Među ostalim i s tim ciljem, u sklopu prostorne programske studije ‘održivog razvoja’ RŠC Jarun izradili su anketu.

I u ovom ispitivanju javnog mišljenja svoje je mjesto našla rodna ideologija pa se posebno napomenulo da su „izrazi koji se u ovoj anketi koriste u muškom rodu rodno neutralni“. Ta kakva bi to anketa bila bez pojma roda.

Gradonačelnik Tomašević ovom anketom nastavlja ostvarenje planova svoje sulude ‘zelene’ agende. Prilikom obnavljanja jarunske Aleje Matije Ljubeka poručio je građanima: „Idemo prema onome što smo i najavljivali – Jarunu bez automobila. Imat ćemo sada prijelazno razdoblje, a za godinu dana ćemo potpuno zabraniti promet ovdje i omogućiti da tu mogu ući samo vozila s dozvolom. To će biti najveća pješačka zona u Zagrebu“.

Nije se Tomašević obazirao niti na anketu subjekata (športskih saveza, klubova i zakupaca) koji se nalaze u sklopu RŠC Jarun, u kojoj je njih 95% tražilo vraćanje dvosmjerne regulacije prometa. Pozvali su Tomaševića na razumnost, ali on je odlučio postupiti drugačije. Očito se primarno sluša one koji te financiraju izvana, a ne ‘iznutra’, tj. vlastite građane.

No obnovom prometnice u Aleji Matije Ljubeka devastirana je zelena površina, rušena su stabla te je ukinut značajan broj parkirališnih mjesta, napose na južnoj strani jezera gdje dolaze mnogi izletnici, obitelji, vikendaši…

Grad, pak, tvrdi da je u planu izgradnja novih parkirnih mjesta izvan RŠC Jarun, ali ‘zeleni’ aktivisti koji upravljaju glavnim gradom ne shvaćaju da ovim značajno otežavaju izletnicima i posjetiteljima korištenje svih sadržaja RŠC Jarun. Napose će biti teško obiteljima, posebice onima s malom djecom, koji ondje dolaze roštiljati. Morat će više puta, kao da idu do izvora pitke vode, hodati s jednog kraja Jaruna na drugi da bi donijeli sve potrebno. Zamislite situaciju gdje se mora donijeti hrane, pića i oprema za roštiljanje i to za npr. dvadeset ljudi.

Čak i kad bi se dopustio kratkotrajan ulazak osobnim automobilima radi iskrcaja stvari, tko će pričuvati stvari i malu djecu dok su roditelji otišli parkirati auto kod ulaza u RŠC. I to ako nađu mjesto parkirališno.

A da ne govorimo o situaciji da roditelj poveze djecu sa sobom dok parkira izvan RŠC-a pa se s njima opet pješice vraća do izletničkog mjesta po ljetnom zvizdanu sa sjeverne na južnu stranu jezera. Dakako, obilaskom oko cijelog jezera.

Očito je ovdje riječ o još jednom ispadu šizofrene ‘zelene’ politike Možemovaca, kao što je i potenciranje gužvi u automobilskom prometu kako bi se prisililo stanovnike da što više koriste bicikle, romobile ili vlastite noge?

Samo naprijed drugovi i drugarice, što više ovakvih ludosti, brže ćete otići s vlasti.

Zagrepčani, ali i svi ostali, ispunite ANKETU o RŠC Jarun i oduprite se suludoj ‘zelenoj’ ideologiji.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...