Subota, 27. travnja 2024.

Njemačka: Učitelji zabranili djeci da piju vodu tijekom nastave zbog ramazana

Učitelji u jednoj osnovnoj školi u Njemačkoj zabranili su djeci da piju vodu tijekom nastave zbog učenika islamske vjeroispovijesti koji poste tijekom mjeseca ramazana.

Kako je izvijestio njemački mrežni portal „NiUS”, učenici petog razreda u neimenovanoj školi koja se nalazi u širem području Frankfurta, nisu mogli piti vodu u razredu jer je nekoliko učenika postilo.

„Za večerom uvijek razgovaramo o tome kako je prošao dan. Pitao sam kćerku što ima novog u školi. Tada nam je rekla da su im dva učitelja zabranila piti vodu na nastavi jer je troje od 27 djece postilo”, rekao je otac jedne od učenica za mrežni portal „NiUS“.

Razumije se, zabrana pijenja vode nije službena školska politika, nego to provode dva učitelja koji su spriječili učenike da drže vodu na svojim stolovima ili koriste aparate za vodu u hodnicima – što je uobičajena praksa u toj školi.

„Ovu praksu smatram čudnom. S jedne strane, djeca u petom razredu imaju između 10 i 11 godina. Uvjet posta, čak i za religiozne muslimane, primjenjuje se tek od 14 godine života. Čudna je činjenica da 24 djece mora uzeti u obzir troje djece kada su u pitanju osnovne fizičke potrebe“, dodao je otac jedne od učenica.

Škola još uvijek odbija dati priopćenje mrežnom portalu „NiUS“ vezano uz događaj.

Muslimani koji obdržavaju ramazanski post moraju se suzdržavati od konzumiranja bilo kakve hrane ili pića tijekom dana, uključujući vode. Inače, Frankfurt je prošlog tjedna dospio na svjetske naslovnice nakon što je postao prvi njemački grad koji je u središtu grada postavio svečanu rasvjetu radi proslave ramazana.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...