Četvrtak, 25. travnja 2024.

RODNA IDEOLOGIJA „Nauk“ Istanbulske konvencije provodi se u vrtićima, s djecom starom tek 3 godine?

Nedavno smo na našemu portalu pisali o važnosti kulture, znanosti i obrazovanja u kontekstu nametanja dubinskih ideoloških transformacija društva od strane ljevice. Donijeli smo i vijest da je na nedavnoj konferenciji tzv. GOOD inicijative istaknuto da se Građanski odgoj u osnovnim i srednjim školama kao međupredmetni sadržaj ne provodi kako je zamišljen.

Kao glavne prepreke odgoja navedeni su „desničari” i „klerikalna ideologija”. Ipak, kažu u GOOD inicijativi, ima i pozitivnih postignuća. To je „napredak pri uvažavanju osoba homoseksualne orijentacije“, a dobro stoje i glede pitanja „rodne ravnopravnosti“.

Jasno je kako ovdje govorimo o napretku pri promicanju genderističke ideologije koja briše razlike između spola i roda te želi uništiti same temelje kršćanske antropologije, ali zdravog razuma.

Revolucionari kulture smrti iz Frankfurtske škole davno su kao novu revoluciju našega vremena definirali „žensku, dječju i seksualnu revoluciju“. Istaknuti članovi ove škole zalagali su se za uništenje obitelji kao fašističke kreacije i to pomoću „agresivne seksualne izobrazbe u najranijoj dobi“.

Ideologiju seksualne revolucije i u Hrvatskoj se nastoji nametnuti od najranije dobi djece, a važnu ulogu pritom ima promicanje genderizma.

Na Facebook stranici organizacije „Status M“ tako možemo pročitati sljedeće: „Nastavili smo pilotiranje programa za promicanje rodne pravde i borbu protiv rodnih stereotipa u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju – Programa K! Ovaj tjedan su nas ugostili Klub studenata pedagogije FFZG i Dječji vrtić Prečko. Hvala vam svima, bile_i ste odlične_i i veselimo se nastavku suradnje! Ovo pilotiranje kao i izradu Programa K provodimo kao dio projekta KINDER – Tackling gender stereotypes in education and early childhood: building a Gender-Responsive Pedagogy in Children’s Education. Projekt KINDER za cilj ima razviti učinkovit i inovativni program obrazovanja za stručnjake i stručnjakinje koje rade s djecom predškolske (3-6 godina) i osnovnoškolske (7-12 godina) dobi. KINDER će učiteljima_cama, odgajateljima_cama i ostalom osoblju pružiti rodno osjetljive i rodno transformativne alate koji će im omogućiti da odgovore na specifične potrebe djevojčica i dječaka u procesima poučavanja i učenja iz perspektive rodne ravnopravnosti“.

Nakon što umjesto spolne ravnopravnosti pročitamo „rodna ravnopravnost“, a nakon toga se nastavi govor o „rodnim stereotipima“ i „rodno transformativnim alatima“, razuman čovjek može samo zaključiti kako je riječ o genderističkoj ideologiji, i ništa više.

Malo dalje na istoj Facebook stranici čitamo i sljedeće: „Danas, 17. svibnja, diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije! Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije obilježava se od 2004. godine kako bi se skrenula pozornost na nasilje i diskriminaciju koju doživljavaju LGBTIQ osobe.  Nažalost, opet iznova svjedočimo nasilju i mržnji. Grad Zagreb danas je postavio klupu u duginim bojama, samo par sati nakon klupa ljubavi, klupa za dvije ili dvojicu ili dvoje postala je klupa netrpeljivosti i mržnje. Zato ne posustajmo, mijenjajmo svijet oko sebe, educirajmo (se) i kreirajmo pravednije društvo za sve”.

Sada je već sve jasno, no idemo i dalje pa čitamo poziv na prosvjed „Dosta je”:

„U četvrtak u 18 sati na trgovima diljem Hrvatske glasno poručujemo DOSTA!

Dosta uskraćivanju zdravstvene skrbi!

Dosta ugrožavanju reproduktivnog zdravlja!“.

U organizaciji Status M nemamo samo stručnjake za rodne stereotiope, nego i za ratna zbivanja.

Tako čitamo:

 „Želiš znati više o utvrđenim činjenicama koje se odnose na ratove devedesetih?

Zainteresiran/a si znati što podrazumijeva koncept suočavanja s prošlošću i tranzicijske pravde te kako doprinosi izgradnji boljeg društva?

Jedva čekaš upoznati svoje vršnjake aktiviste i aktivistkinje na događaju uživo?“

Diskurs o „ratovima devedesetih” do sada je koristila isključivo agresorska srbijanska strana kojoj je cilj bio izbjeći spominjanje agresije.

Sada isti velikosrpski narativ koriste i organizacije civilnog društva registrirane u Hrvatskoj kao što je Status M.

Ova organizacija dijeli i objave od tzv. Inicijative mladih za ljudska prava gdje se ističe kako je „javni prostor nerijetko ispunjen govorom mržnje prema pripadnicima srpske nacionalne manjine“.

Na stranici Status M reklamiraju se i klimatski marševi (zeleni radikalizam), a opseg djelovanja udruge je cijeli „region”.

Nakon što je novinarka Mirjana Hrga branitelje nazvala posljednjim alfa mužjacima Status M skače i poručuje: „Muškarcima treba feminizam, a svima nama trebaju muškarci feministi“. I Frankfurtska škola je promicala matrijarhat umjesto patrijarhata.

Dakako, neke od aktivnosti udruge čine se i pozitivnima, no jasno je kako je samo riječ o sredstvu za opsjeniti prostotu.

Udruga koja podupire LGBT i gender ideologiju (bilo bi zanimljivo istražiti izvore financiranja njezinih programa), a velikosrpske agresije naziva „ratovima devedesetih” ne samo da aktivno djeluje u školama (primjerice: „Kroz tri dana interaktivnih radionica, igara, igrokaza i grupnih rasprava s 12 učenika_ca iz Graditeljske škole Čakovec, pričali smo o različitostima, nenasilju, inkluziji, empatiji i solidarnosti“), nego, kao što je uvodno rečeno, djeluje i u vrtićima, sa djecom starom tek 3 godine.

Skriveno i ispod žita čini se kako je provedba zasada Istanbulske konvencije i rodne ideologije započela i to nad djecom od tri godine pa na više.

Hoćemo li mirno promatrati ispiranje mozga naše djece?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...